Migdalele fac parte din cele mai sănătoase semințe care se pot combina într-o mulțime de feluri. Sunt sănătoase, au vitamine și nutrienți esențiali organismului. Pot fi consumate crude, sub formă de lapte, apă sau în prăjituri. Astăzi vom vorbi despre 10 motive pentru a consuma migdale, indiferent de forma acestora.
Consumul de migdale este foarte benefic pentru întregul organism, fiind folosit drept remediu natural pentru mai multe afecțiuni. Acestea se găsesc de două tipuri: amare și dulci. Migdalele amare se utilizează pentru a aroma lichiorul amaretto, pentru gustul lor blând și ușor amar. Ele se pot folosi și în salate sau diferite preparate. Migdalele dulci se folosesc în special în deserturi, ca snack în locul chipsurilor din cartofi sau ca și garnitură.
Fiecare formă a migdalelor este destinată unui anumit consum. Astfel, migdalele crude se foloses la gătit; cele coapte pentru gustări; cele măcinate pentru garnituri, salate sau paste și laptele de migdale este ideal ca înlocuitor pentru laptele de origine animală. Acesta are un conținut scăzut de calorii și este bogat în vitamine. Migdalele conțin vitamina E, proteine, riboflavină, mangan, grăsimi, calciu, fier, magneziu și carbohidrați.
10 motive pentru a consuma migdale: 
- Previn anemia datorită conținutului mare de vitamine și minerale.
- Îmbunătățesc aspectul pielii, a unghiilor și părului prin vitamina E.
- Întăresc oasele și previn osteoporoza.
- Au un conținut mare de proteine, ceea ce le face ideale pentru formarea masei musculare.
- Se pot consuma între mese ca o gustare, datorită conținutului optim de calorii.
- 10 migdale pe zi este echivalentul unei farfurii de spanac, astfel sunt benefice pentru a crește numărul de celule roșii din sânge.
- Coaja migdalelor conține 20 de flavonoide a căror efect este antioxidant.
- Îmbunătățesc memoria dacă sunt consumate pe stomacul gol.
- Reduc durerile de cap și migrenele intense,
- Frunzele de migdal se folosesc în scopuri medicinale, având proprietăți sedative.
Consumarea migdalelor este ideală pentru persoanele care urmează un regim alimentar specific. Acestea oferă senzația de sațietate și nu necesită consumul altor alimente după ele. Se pot folosi în mâncăruri, dulciuri sau gustări între mese.
Migdalele sunt alimente hrănitoare, sănătoase și echilibrate. Conținutul scăzut de calorii le face potrivite pentru introducerea lor în dieta zilnică. Totuși, va trebui să le consumi în doză mică dacă vrei să pierzi în greutate. Se pot folosi în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, deoarece au un conținut mare de acid folic, prevenind anomaliile.
Laptele de migdale are un gust extrem de bun și poate fi ușor pus în locul laptelui de origine animală. Este hrănitor, gustul este satisfăcător, nu conține lactoză, conține antibiotice și are o valoare mare nutritivă. Se poate găsi îndulcit sau neîndulcit, combinat cu cel de Soia sau Cocos.
Pentru uz extern, migdalele se pot folosi sub formă de ulei. Uleiul de migdale dulci întărește și redă strălucirea părului și a unghiilor. O mască bazată pe ulei de migdale, ulei de ricin și vitamina E & A este ideală pentru a avea un păr bogat și fortificat.