Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

8 beneficii pe care caisele le aduc organismului uman!

8 beneficii pe care caisele le aduc organismului uman!

Gustul dulce și plăcut al caiselor le plasează în topul preferințelor omenirii. Înrudite cu prunele, caisele au capacitatea de a trata anumite afecțiuni pe lângă faptul că ne furnizează numeroase vitamine și minerale. Caisele se utilizează în industria farmaceutică, dar și în cea cosmetică. Astăzi vom prezenta 8 beneficii pe care caisele le aduc organismului uman!

În compoziția acestor fructe se regăsesc următoarele vitamine, nutrienți și minerale: A, C, E, K, niacină, cupru, potasiu, fosfor, fibre alimentare, magneziu și mangan.

Caisele sunt foarte versatile, astfel că poți beneficia de proprietățile lor proaspete, uscate sau uleiuri din sâmburi de caise. Cel din urmă este destinat îngrijrii pielii și nu consumului. Acestea se găsesc sub formă de sucuri, nectaruri, dulcețuri, compot sau în conservă.

Consumul caiselor este foarte popular și vechi în întreaga lume, datorită beneficiilor pe care le aduc sănătății, dar și a gustului lor. Compuții organici, nutrienții, mineralele și vitaminele din compoziția caiselor le fac atât de benefice pentru organismul uman.

8 beneficii pe care caisele le aduc organismului uman!

  1. Tratează constipația. Caisele sunt recomandate pacienților care suferă de această afecțiune, datorită proprietăților laxative. Fibrele alimentare din compozția caiselor facilitează tranzitul intestinal și dau consistență scaunului până ce este eliminat din corp. Tot fibrele se ocupă cu asimilarea nutrienților și stimularea sucurilor digestive.
  2. Mențin sănătatea inimii. Caisele pot fi extrem de bune pentru arterioscreloză, accident vascular și atac de cord, reducând din riscul apariției acestora. Vitamina C din caise, dar și fibrele și potasiul protejează inima de radicalii liberi, curăță pereții vaselor de sânge și reduc tensiunea arterială.
  3. Mențin sănătatea osoasă. Mineralele esențiale dezvoltării și întăririi oaselor se află în compoziția caiselor. Fosforul, fierul, calciul, cuprul și manganul asigură o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a oaselor. De asemenea, consumul de caise previne în mod special osteoporoza.
  4. Tratează durerile de urechi. Uleiul de sâmburi de caise este benefic pentru a remedia durerile de urechi. Datorită antioxidanților, câteva picături de ulei în canalul urechii vor trata rapid aceste dureri intense.caise nutrio.ro
  5. Scad nivelul lichidelor din corp și accelerează metabolismul. Consumul de caise va furniza suficient potasiu și sodiu pentru a regla cantitatea de lichide din corp. Caisele asigură menținerea energiei și o distribuie în mod adecvat în tot corpul. Metabolismul este de asemenea accelerat prin consumul regulat de caise.
  6. Reduc febra. Sucul de caise are capacitatea de a furniza vitamine, minerale, apa și caloriile necesare pentru corp. Acesta dexoxifică organele și anumite sisteme, iar consumate corect pot trata cu eficiență febra. Se gătesc la abur pentru a trata această problemă. Caisele conțin o substanță antiinflamatorie și calmantă care reduc din temperatura corpului.
  7. Tratează anemia. Cuprul și fierul din caise ajută la formarea hemoglobinei. Aceasta asigură un nivel optim de fier pentru a reduce deficiența, pentru a trata oboseala, amețeala și problemele digestive.
Reduc din simptomele astmului. Uleiul de sâmburi de caise este considerat de unii cercetători antiasmatic. Inhalat, acest ulei esențial ajută la eliminarea presiunii și stresului din plămâni și are proprietăți expectorante.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti