Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Află câte beneficii aduce ceaiul verde organismului!

Află câte beneficii aduce ceaiul verde organismului!

Originar din China și India, ceaiul verde se utilizează în industria alimentară și cea cosmetică. Acesta se poate consuma în stare pură (ceai) sau poți trata anumite afecțiuni la nivel dermatologic (creme pe bază de ceai verde). Ceaiul verde se obține din frunzele uscate ale plantei Camellia Sinensis și este similar cu ceaiul alb. Nivelul de oxidare al frunzelor este cel care determină tipul ceaiului. Află câte beneficii aduce ceaiul verde organismului!

Ce conține ceaiul verde?

În compoziția acestui tip de ceai avem parte de cafeină, vitamine din complexul B, alcaloizi, polifenoli și L-teanină. Cel din urmă este un aminoaciz care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos, iar polifenolii (catechinele, epicatechinele, galatul de epigalotechină) acționează similar antioxidanților. Antioxidanții se ocupă cu reducerea efectelor nocive ale radicaliilor liberi și îi împiedică să producă stresul oxidativ. Stresul oxidativ este cel responsabil cu apariția bolilor cronice.

Beneficiile ceaiului verde:

ceai verde nutrio.ro

Gustul ceaiului verde îl face atat de des utilizat, cât și efectul energic pe care îl are. Oamenii de știință au dezvoltat cercetările asupra ceaiului verde și au descoperit numeroase beneficii aduse asupra organismului.

  • Pentru creier

L-teanina îmbunătățesște funcțiile creierului care generează starea de spirit, memoria, vigilența și viteza de reacție. Acest compus crește activitatea neurotransmițătorului inhibitor GABA care are efecte anti-anxietate. L-teanina îmbunătățește producția de dopamină (hormon esențial pentru creier).

  • Pentru diabet

Ceaiul verde ține la distanță instalarea în organism a tipului 2 de diabet. Există persoane predispuse la diabetul de tip 2 care își pot reduce riscul apariției acestuia printr-un consum regulat de ceai verde. Conform unui studiu amplu efectuat în Japonia, 17.413 persoane au fost testate cu ceai verde. Persoanele care au consumat ceai verde și-au redus riscul de a dezvolta diabetul cu un procent de 42%.

  • Pentru sistemul cardiovascular

Compușii organici din ceaiul verde scad nivelul colesterolului rău, îmbunătățește capacitatea antioxidantă a sângelui și nu permite oxidarea particulelor corespunzătoare colesterolului bun. Astfel, consumul regulat de ceai verde ține la distanță bolile cardiace.

  • Pentru pierderea în greutate

Ceaiul verde conține un antioxidant numit galat de epigalocatechină. Acesta stimulează procesul de termogeneză și ajută la arderea depozitelor de grăsime în mod natural. Ceaiul verde accelerează metabolismul și prin aceste procese grpsimile sunt transformate în energie. Consumul de ceai verde inhibă acumularea kilogramelor în plus prin împiedicarea caloriilor să se transforme în grăsimi.

  • Pentru consumului de zahăr

Ceaiul verde reglează nivelul de zahăr din sânge și nevoia de a consuma alimente bogate în zaharuri este redusă. Gustul său și energia pe care o oferă îl face atât de bun pentru organism.

  • Pentru o piele intens hidratatămasca ceai verde nutrio.ro

Cremele și măștile pe bază de ceai verde hidratează pielea și calmează pielea iritată sau arsă. După expunerea la soare, aplică o mască pe bază de ceai verde și efectul de căldură intensă va dispărea imediat. Aplică apoi o cremă tot pe bază de ceai verde și pielea va deveni mai strălucitoare, subțire și hidratată!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti