Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ananasul – doza de sănătate zilnică

Ananasul – doza de sănătate zilnică

Consumul de ananas aprovizionează organismul cu fibre, minerale și vitamine. Acesta totuși nu trebuie să fie consumat în exces deoarece are un conținut ridicat de zahăr. Ananasul este unul dintre cele mai gustoase fructe dintre cele tropicale și asigură doza de sănătate zilnică. Vom vorbi astăzi despre beneficiile pe care le aduce ananasul organismului.

Printr-o doză normală de ananas vei furniza organismului fibre solubile și insolubile, minerale, vitamine și bromelaină. Acestea ajută organismul să rămână la parametrii normali și să funcționeze în mod corect. Ananasul se poate consuma sub formă de suc, gătit, proaspăt sau conservat.

Care sunt beneficiile consumului de ananas?

ananas nutrio.ro

  • Fortifică imunitatea.

Ananasul asigură un procent de 130% din dzr (doza zilnică recomandată) de vitamina C. Face parte din cele mai importante surse naturale de vitamina C care previne dezvoltarea bolilor și fortifică imunitatea. Tot vitamina C acționează ca un antioxidant ce combate radicalii liberi.

  • Îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv.

Ananasul are un conținut ridicat de fibre solubile și insolubile. Consumul regulat de ananas asigură protecție împotriva diareei, ateroscrelozei, constipației, hipertensiunii arteriale, sindromului de coron iritabil și cheagurilor de sânge. Tot prin consumul de ananas poți stimula mișcările peristaltismului și eliberarea sucului gastric care favorizează digestia.

  • Menține densitatea osoasă.

Conținutul mare de calciu și mangan din ananas îl fac potrivit pentru a fortifica oasele. Ananasul este recomandat atunci când ai suferit fracturi osoase, pentru a facilita refacerea acestora. Fructul asigură un procent de 70% din dzr de mangan.

  • Previne cancerul.

Vitamina C este cea care ține la distanță efectele radicalilor liberi. Ananasul mai conține și antioxidanți care au aceleași efecte, dar și flavonoide, vitamina A, mangan, beta-caroten și bromelaină. Manganul este responsabil cu combaterea stresului oxidativ și efectele sale asupra celulelor. Previne mutația celulelor sănătoase în cele canceroase, în acest fel împiedicând riscul apariției cancerului mamar și oral.

  • Reglează tensiunea arterială.

Potasiul din compoziția ananasului este unul dintre cele mai importante minerale pentru organism. Acesta este vasodilatator și are rolul de a proteja vasele de sânge împotriva tensiunii și a stresului. Un aport optim de potasiu îmbunătățește circulația sângelui, iar atunci când vasele de sânge se relaxează sunt generate o serie de beneficii. Astfel, consumul de ananas poate duce la o tensiune arterială echilibrată, blocarea circulației sanguine datorită dezvoltării cheagurilor este diminuată, sunt prevenite boli precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și ateroscreloza.

  • Combate tusea și răceala.

Bromelaina din ananas este responsabilă cu reducerea flegmei și a mucusului care se acumulează la nivelul sinusurilor și căilor respiratorii. Ananasul este util în reducerea și evitarea bolilor care produc aceste efecte, elimină mucusul și reduce simptomele de răceală.

  • Protejează sănătatea ochilor.

Ananasul este unul dintre fructele care previn bolile oculare cauzate de înaintarea în vârstă. Beta-carotenul din ananas este cel care se ocupă cu împiedicarea declanșării problemelor oculare. Un aport optim de beta-caroten în alimentația zilnică va preveni bolile oculare, iar la înaintarea în vârstă nu vei avea astfel de probleme.

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti