Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Anasonul – beneficii și consum

Anasonul – beneficii și consum

Anasonul și anasonul stelat se foloseau încă din Grecia Antică datorită proprietăților lor vindecătoare. Era atât de apreciat în acele timpuri încât oamenii se foloseau de anason pentru a-și achita datoriile la stat. Planta se utilizează în industria farmaceutică, alimentară și cosmetică. Semințele de anason sunt cel mai des folosite pentru mineralele și vitaminele pe care le conțin. În următoarele rânduri vom vorbi despre anason – beneficii și consum al acestei plante.

Anasonul stelat crește la fel ca fasolea, respectiv păstăi de culoare maro inchis și fiecare conține câte o sămânță cât un bob de mazăre. Este un condiment care se folosește cu precădere în bucătăria asiatică. Gustul său este similar cu anasonul sub formă de semințe, dar puțin mai amar. Deși au aceeași denumire, anasonul și anasonul stelat sunt din familii diferite. Anasonul aparține familiei Apiaceae, ân timp ce anasonul stelat familiei Schisandraceae. Semințele de anason sunt utilizate în bucătăriile franceze și cele grecești, iar cel stelat în bucătăria asiatică.

Care sunt beneficiile anasonului stelat?

  • Este o sursă excelentă de antioxidanți. Anasonul stelat conține vitamina C și ulei esențial linalool, ambele protejând organismul împotriva deteriorării celulare și a toxinelor din mediul înconjurător.

  • Poate fi folosit pe post antibacterian și antifungic datorită proprietăților de acest tip. Uleiurile esențiale din anason au proprietăți antifungice și sunt ideale pentru a trata candida abicans. Proprietățile antibacteriene pot ține la distanță peste 70 de tipuri de bacterii care s-au dovedit rezistente la medicamente.

  • Îmbunătățește starea sistemului digestiv. Anasonul are un efect terapeutic asupra vomei, diareei, grețurilor, durerilor abdominale, gastritei sau flatulenței. Îl poți utiliza dacă ai probleme cu pofta de mâncare pe timpul bolii, acesta sporind apetitul.anason stelat nutrio.ro

  • Are efect calmant. Semințele de anason sau anasonul stelat pot calma stările de stres și combate totodată anxietatea. Îl poți folosi și ca ulei esențial pentru mirosul său puternic ce relaxează întregul organism.

  • Tratează insomniile. Ceaiul de semințe de anason este benefic pentru a reduce din stările de nervozitate și stres de dinaintea somnului. Pune semințele în apa fierbinte după ce ai oprit focul și lasă-le la infuzat pentru a le păstra uleiurile, apoi consumă-l înainte de somn pentru o calitate mai bună.

  • Combate tusea și gripa. Anasonul stelat are capacitatea de a combate gripa datorită nivelului mare de acid shikimic din compoziția sa. Acidul acesta, împreună cu antioxidanții din anason sporește sănătatea sistemului imunitar și astfel îl ajută să lupte cu infecțiile virale. Consumul de ceai de anason va calma tusea și durerile în gât doar prin simpla utilizare de 3 ori pe zi.

Anasonul se folosește în bucătăria chineză, indiană și indoneziană adăugându-se în băuturi alcoolice și nealcoolice. Pudra de anason se poate combina cu scorțișoara, cuișoarele, semințele de fenicul și piperul Sichuan pentru a obține un condiment chinezesc denumit ”Cinci condimente”. Anasonul stelat se utilizează în scopuri medicinale, ca un expentorant sau pentur a ameliora flatulența.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti