Argila este un mineral benefic sănătății și frumuseții. Aceasta are o mulțime de substanțe nutritive, calciu, magneziu, fosfor, aluminiu, zinc, cupru și silică. Scopurile în care este utilizată argila sunt numeroase, datorită caracteristicilor pe care le are. În următoarele rânduri veți afla despre argilă – ce este și cum trebuie utilizată.
Argila verde are mai multe beneficii pentru sănătate și frumusețe. Este utilizată în cure, detoxifiere și înfrumusețarea tenului și pielii. Se utilizează în medicina naturistă pentru capacitățile de îmbunătățire a sănătății și ameliorării unor simptome. Este ideală pentru a trata crampele menstruare și stările de greață, dexoxifia și curața organismul, pentru a îndepărta bacteriile și pentru a beneficia de mineralele din componența sa.
Această minerală poate trata crampele menstruale atât pe cale internă, cât și externă. Doamnele care au probleme cu acestea, pot include argila verde pe o perioadă de trei săptămâni în alimentație. Aceasta se consumă cu apă, în primele trei săptămâni ale ciclului menstrual. Pe perioada menstruației, tratamentul se întreupe. Utilizarea externă se poate face prin aplicarea unei paste din apă și argilă pe partea abdomenului inferior. Stările de greață pot fi de asemenea îndepărtate prin utilizarea argilei verzi. Aceasta curăță tractul digestiv și tratează grețurile.
Detoxifierea și curățarea organismului este mai facilă prin utilizarea argilei verzi. Elimină metalele grele din apă, fiind eficientă pentru a curăța și sistemul digestiv. În ceea ce privește bacteriile, argila luptă împotriva acestora. Patogenii bacterieni precum Mycobacterium marinim, Salmonella, stafilococul auriu sau Pesudomonas pot cauza infecții grave la nivelul pielii. Argila verde îndepărtează aceste bacterii prin simpla aplicare pe zona afectată.
Mineralele din compoziția ei elimină toxinele din organism și îl protejează. Bogată în fier, calciu, magneziu, seleniu și zinc, argila poate elimina oxidanții și radicalii liberi care afectează atât de mult organismul.
Care sunt beneficiile argilei pentru frumusețe?
- Exfoliază pielea – se poate utiliza ca și scrub natural.
- Elimină impuritățile din ten – curăță celulele moarte, bacteriile și particulele rezultate din poluare.
- Reduce excesul de sebum – reduce porii dilatați, tonificând pielea și absoarbe astfel excesul de sebum.
- Detoxifică pielea – ionii negativi îi neutralizează pe cei pozitivi, ajutând la detoxifierea pielii. Argila se activează în contact cu hidrosoli lichizi sau apă.
- Calmează iritațiile de pe piele – argila verde este calmează efectele psoriazisului și a eczemelor de pe piele.
- Hidratează pielea cu ajutorul oligomineralelor.
- Neutralizează mirosul neplăcut și absoarbe transpirația – argila verde acționează ca un antiperspirant natural, neutralizând mirsul și absorbind transpirația de la subraț.
Unde se folosește argila?
- La măștile de corp. Argila se poate utiliza concomitent cu apă și uleiuri esențiale. Pasta obținută se aplică pe corp și se masează în timpul dușului. Se lasă puțin să acționeze, apoi se clătește cu apă călduță. Pielea va rămâne hidratată și exfoliată blând.
- La măștile de față. Fie alegi o mască de față din comerț care conține argilă, fie o prepari acasă. Se amestecă argilă cu apă, aloe vera sau ceai verde. Amestecul se întinde pe față și trebuie lăsat să acționeze timp de 10 minute. După ce masca s-a uscat, îndepărteaz-o cu apă și aplică o cremă hidratantă.
- La săpunuri de ras. Rețeta clasică de săpunuri de casă are nevoie de argilă pentru a oferi aderență. În soda caustică, apă și untură de adaugă câteva linguri de argilă pentru a transforma compoziția într-un săpun natural de ras.
- Ca unguent natural pentru coșurile de sub piele. Tratarea acestora durează câteva săptămâni dacă nu folosești produsele potrivite. Argila verde este cea mai bună pentru a scăpa de acestea. Amestecă ulei de jojoba, suc din pulpă de aloe vera, argilă, ulei de lavandă, ulei de arbore de ceai și miere. Unguentul se aplică local, pe zona afectata și se lasă să se usuce. Îndepartarea lui se face cu apă. Utilizarea acesui unguent se face de doua trei ori pe zi.
- Ca unguent pentru vânătăi sau tăieturi. În acest caz, se amestecă argilă doar cu apă și se aplică pe zona afectata. Amestecul va stimula circulația sângelui și va grăbi procesul de vindecare. În cazul rănilor deschise, argila nu se lasă să se usuce.
Astfel ați aflat câteva informații despre argila verde – ce este și cum se utilizează! Mineralul are o mulțime de beneficii și întrebuințări, cu o calitate peste medie, fiind considerată mineral minune.