Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Baobabul – fructul miraculos al secolului

Baobabul – fructul miraculos al secolului

Baobabul este o plantă puternică, longevivă, cu ramuri mari similare cu rădăcinile. Arborele este sacru și conform credinței unor popoare africane, acesta nu poate fi doborât de oameni. Baobabul are opt specii diferite pe o jumătate de glob și numeroase beneficii pentru sănătate. Astăzi vom discuta despre fructul miraculos al secolului – baobabul.

Arborii de baobab sunt o resursă incredibilă pentru cei care locuiesc în regiunile unde cresc aceștia. Se pot hrăni cu fructele, semințele, apa dulce de ploaie care rămâne depozitată pe trunchi și pot folosi frunzele pentru câteva cure medicinale.

Baobabul se exploatează în întregime. În industria farmaceutică se utilizează des pulpa de baobab, fiind o sursă importantă de vitamine.  Acest fruct face parte din categoria super-alimentelor. În compoziția baobabului se află vitamina C decât în portocale, mai mult calciu decât într-un pahar cu lapte, mai mulți antioxidanți decât în coacăze și mai mult potasiu decât în banane.

Frunzele baobabului au un conținut mare de calciu și proteine, iar semințele conțin oligoelemente și alte vitamine. Din acest motiv, baobabul este foarte benefic pentru primii ani de viață ai copiilor și pentru persoanele vârstnice.

Proprietățile tonice și energizante ale baobabului fac posibilă utilizarea sa sub formă de pudră care este ideală pentru oboseală. Cura cu pudră de baobab poate elimina senzația permanentă de oboseală acută, este utilă în refacerea după gripă, răceală, boli infecțioase, șocuri emoționale, scăderea imunității sau pentru activitățile sportive.baobab nutrio.ro

Baobabul este un antiinflamator puternic datorită conținutului mare de potasiu. Pulberea din acest fruct poate calma durerile și reduce inflamațiile. Fructul se recomandă și pentru tratarea poliatritei, cât și artrozei.

Datorită conținutului ridicat de calciu, fier și fosfor, baobabul este recomandt în întărirea oaselor și dinților. Acesta îmbunătățește starea oaselor și smalțul dinților. Tot din proprietățile sale mai face parte și cea analgezica, fiind potrivit pentru tratarea durerilor de dinți sau reumatice.

Vitamina C din compoziția baobabului oferă un aport optim zilnic și previne stresul oxidativ, precum și bolile degenerative. Antioxidanții din baobab menține o stare sănătoasă a organismului, previne febra și o reduce. Acest fruct este potrivit și pentru tratarea variolei și rujeolei. Fibrele din pulpla de baobab se folosesc pentru a calma mâncărimile și iritațiile de pe piele.

Baobabul este un bun cicatrizant și previne în același timp îmbătrânirea pielii. Acesta are proprietăți emoliente care favorizează pielea netedă și catifelată. Se utilizează în măsști sau creme, dar și uleiuri pentru a hidrata tenul și pielea. Vitamina B2 din compoziția sa ajută la procesul de refacere a țesuturilor, absoarbe fierul mai ușor, și are un efect similar cu spirulina.

Baobabul este eficace și împotriva vergeturilor. Uleiul de baobab poate reda elasticitatea și strălucirea pielii. Se poate utiliza inclusiv după naștere și în timpul sarcinii pentru a înlătura vergeturile. În plus, semințele de baobab favorizează secreția lactației, fiind perfecte pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Poți folosi acest fruct pentru a regla tranzitul intestinal și pentru a detoxifia ficatul. Acțiunea sa depurativă va combate constipația și diareea.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti