Fulgii de ovăz sunt o doză de sănătate. Aceștia se numără printre cele mai sănătoase cereale care au o mulțime de beneficii pentru organism. În următoarele rânduri vom prezenta câteva beneficii ale fulgilor de ovăz și 4 rețete delicioase!
Beneficiile fulgilor de ovăz:
-
Sunt sățioși
-
Oferă energie și combat stările de oboseală
-
Contribuie la reglarea sistemului nervos și din acest motiv sunt recomandați pentru persoanele care suferă de anxietate și stres
-
Reglează glicemia
-
Au proprietpți laxative și diuretice care ajută la eliminarea retenției de apă
-
Reduc nivelul de colesterol și hipertensiunea arterială
-
Cresc libidoul.
Pentru a beneficia de toată energia pe care o generează fulgii de ovăz, cel mai bine e să îi consumi dimineața. Vor instala rapid senzația de sațietate, iar până la prânz nu vei mai avea nevoie de mâncare. Așadar, iată câteva rețete cu fulgi de ovăz pe care să le consumi ca mic dejun sau gustare:
Mic dejun: două linguri de fulgi de ovăz lăsați la înmuiat peste noapte în lapte de migdale neîndulcit sau măcinați, două-trei linguri de nuci sau semințe, o cană de iaurt natural, două-trei linguri de fructe confiate, o lingură de miere. Amestecă ingredientele într-un bol și adaugă puțină scorțișoară sau cacao, după preferințe.
Terci de ovăz: o cană de fulgi de ovăz, două căni de lapte vegetal sau apă, o banană feliată și o esență de vanilie (optional). Într-o cratiță se pun fulgii și lichidul, apoi se amestecă. Între timp se adauga banana și vanilia până ce amestecul este omogen. După ce s-au amestecat condimentele, ia cratița de pe foc și lasă amestecul timp de 10-15 minute să absoarbă umezeala. Apoi consumă-l cu fructele preferate sau păstrează-l la frigider pentru altă zi.
Clătite cu fulgi de ovăz: două albușuri, fulgi de ovăz mărunțiți, vanilie și lapte. Amestecă albușurile cu fulgii de ovăz (se pune o cantitate suficientă pentru a ține locul făinei), apoi adaugă laptele. În funcție de consistența dorită, mai poți adăuga lapte sau fulgi. După ce ai amestecat totul, pune o esență de vanilie și amestecă totul până obții un aluat ca la clătitele clasice. Se gătesc similar clătitelor normale.
Terci de ovăz cu lapte de cocos și miere: o cană de apă, 5 linguri de fulgi de ovăz, două linguri jumate de miere, jumătate de cană de lapte de cocos, sare și scorțișoară măcinată. Pune într-un vas fulgii de ovăz cu sarea, scorțișoara și laptele. Amestecă bine și lasă conținutul peste noapte la frigider. Dimineața adaugă mierea și bucură-te de gustul dulce și energizant! Terciul se poate consuma rece sau reîncălzit la cuptorul cu microunde.