Beneficiile uleiului de jojoba

beneficii par, beneficii ulei de jojoba, hidratare piele, intarirea parului, ulei de jojoba -

Beneficiile uleiului de jojoba

Originar din SUA, uleiul de jojoba este un produs excelent pentru piele! Deși este popular abia de câțiva zeci de ani, s-a folosit încă de acum sute. Abia în anul 1970 a devenit popular în industria cosmeticelor. Uleiul esențial aduce numeroase beneficii datorită conținutului mare de acizi grași esențiali. Se folosește în special pentru păr și piele, dar despre beneficiile uleiului de jojoba vom vorbi mai jos.

Uleiul de jojoba este obținut din ceara lichidă din semințele jojobei. Denumirea științifică a plantei este Simmondsia chinensis. Din întreaga greutate a unei semințe de jojoba, aproape 50% este doar uleiul esențial. Aspectul său este transparent și mirosul este asemănător cu cel al nucii.

Care sunt beneficiile uleiului de jojoba?

  • Are proprietăți antioxidante. În compoziția uleiului se regăsește vitamina E, cunoscut ca un puternic antioxidant natural. Aplicarea uleiului pe piele împiedică efectele nocive ale impurităților din meciul înconjurător. Uleiul de jojoba previne oxidarea substanțelor dăunătoare, prevenind apariția coșurilor și a porilor dilatați.
  • Hidratează pielea. Uleiul de jojoba este similar sebumului natural al pielii, din acest motiv poate hidrata intens, nu încarca pielea și o păstrează elastică.
  • Este potrivit pentru vindecarea rănior. Pielea rănită are nevoie de o peliculă protectoare care să ajute celulele afectate să se repare. Ei bine, uleiul de jojoba este cel care formează această peliculă.
  • Este potrivit pentru vindecarea cicatricilor. Vitamina E din compoziția uleiului are proprietăți reparatoare, fiind ideală pentru cicatriciile de pe piele.
  • Are proprietăți antibacteriene. Uleiul este folosit și drept un antifungic, antiviral și antibacterian natural. Se poate folosi pentru toate tipurile de piele.
  • Nu înfundă porii și echilibrează nivelul de sebum. Aplicarea uleiului pe piele o va face să considere că a produs suficient sebum, astfel echilibrându-se nivelul și prevenind excesul.
  • Calmează pielea afectată de razele UV. Expunerea la soare la orele nepotrivite poate arde pielea și provoca dureri intense. Proprietățile calmante ale uleiului de jojoba absorb razele și protejează astfel piele cu ajutorul vitaminei E.
  • Are proprietăți antiinflamatorii. Substanțele nutritive din compozitia uleiului de jojoba calmează pielea și o hidratează pe cea uscată și sensibilă. Acesta poate fi folosit și pentru mâncărimi, deoarece calmează rapid inflamația.
  • Face pielea mai suplă. Uleiul are capacitatea de a reduce ridurile prin proprietățile hidratante. Acesta acționează în scopul menținerii unei pieli mereu tânără.

Cum se poate folosi uleiul de jojoba?

Pe lângă beneficiile aduse pielii, uleiul de jojoba mai poate fi folosit și pentru păr sau buze. Pentru ten, uleiul de jojoba este cel mai indicat pentru demachierea ochilor și a tenului deoarece este hipo-alergenic. În ceea ce privește părul, uleiul îl va menține sănătos li strălucitor. Cu ajutorul proprietăților antiinflamatorii, uleiul protejează și scalpul de iritații sau mâncărimi, dar și de producerea mătreții.

Pe timpul iernii și sezonului rece, pielea devine uscată și lipsită de strălucire, mai ales buzele. În contact cu vântul rece, buzele se crapă și se usucă. Aplică ulei de jojoba de fiecare dată când părăsești casa pentru a menține buzele hidratate, catifelate și moi.


Tags