Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Cărbunele activ – ce este și care sunt utilizările acestuia

Cărbunele activ – ce este și care sunt utilizările acestuia

Cărbunele activ sau cărbunele medicinal este unul dintre cele mai vechi remedii cunoscute. Acesta se utiliza încă de pe vremea civilizațiilor vechi de greci și egipteni. Utilizarea sa este datată și în prezent, sub formă de capsule sau presat. În următoarele rânduri vom vorbi despre ce este cărbunele activ și care sunt utilizările acestuia.

Ce este cărbunele medicinal?

Forma cărbunelui constă în carbon poros. Acționează asemeni unui burete și se integrează în particule minuscule și acoperă suprafețe destul de mari. Particulele de carbon pot coagula mai multe substanțe precum substanțele, molecule olfactive sau alte substanțe chimice. Cărbunele medicinal se obține din materii prime vegetale precum turba, cojile de nuci sau scoarța de copac.

Utilizarea cărbunelui activ se întinde pe arii mari ale corpului. Astfel, acesta se poate folosi pentru albirea dinților, pentru a neutraliza bacteriile și substanțele nocive, pentru  absorbi alcoolul și diminua senzația de mahmureală, probleme intestinale, intoxicații alimentare, împotriva punctelor negre și așa mai departe.

Cărbunele activ pentru albirea dinților

Periajul cu pastă de dinți care conține cărbune medicinal sau cu praful de cărbune poate îndepărta placa bacteriană, să elimine decolorarea provocată de alimente și să redea albul natural al dinților. Dacă utilizezi acest tip de tratament, dinții vor fi mai albi în doar câteva săptămâni.

Cărbunele activ pentru neutralizarea bacteriilor și substanțelor nocive

Utilizarea cărbunelui medicinal în scopul eliminării acestor agenți patogeni este perfectă atât pentru persoanele care au mâncat prea mult, cât și pentru cei care doresc o curățare naturală. Astfel, cărbunele medicinal absoarbe agenții patogeni și îi elimină prin scaun.

Cărbunele activ pentru absorbirea alcoolului

Pentru persoanele care consumă alcool în exces și nu pot gestiona senzația de mahmureală, cărbunele activ este cel mai potrivit! Acesta absoarbe alcoolul și diminuează senzația și stările de mahmureală.

Cărbunele activ pentru problemele intestinale

Utilizarea cărbunelui activ pentru a ameliora balonarea, senzația de sațietate, vărsăturile și diareea, dar și toxiinfecția alimentară. Cărbunele medicinal poate trata gastroenterita și problemele gastro-intestinale.

Cărbunele activ pentru a elimina punctele negre

Pentru a remedia problemele tenului precum punctele negre se adaugă o tabletă de cărbune activ, 15 grame de făină de grâu și 125 ml de apă. Într-un bol se amestecă toate ingredientele și se aplică pe zonele cu probleme ale feței. Uscarea măștii va face mai facilă îndepărtarea ei și odată cu ea vor dispărea și punctele negre.

Pentru a avea un ten luminos și curat, poți apela și la măști care conțin cărbune activ. Măștile sunt diferite în funcție de tipul de ten, așadar va trebui să faci o analiză a tenului tău. Acesta poate fi uscat, gras sau mixt. Fiecare dintre problemele pot fi remediate cu o mulțime de produse care se bazează pe cărbune medicinal. Acum că ai aflat ce este cărbunele activ și care sunt utilizările acestuia nu mai rămâne decât să îl încerci!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti