Ce este curry-ul și la ce este bun

curry, la ce e bun curry, retete cu curry, utilizare curry -

Ce este curry-ul și la ce este bun

De teama de a se adapta la ceva nou, foarte multe persoane refuză să utilizeze condimentul curry. Din necunoștință de cauză, consideră că este un praf industrial și că nu va face altceva decât să dăuneze. Nimic mai fals! Curry-ul este un condiment obținut din amestecarea mai multora și se folosește pentru gustul și beneficiile sale. În acest articol vom prezenta ce este curry-ul și la ce este bun.

Curry-ul este un amestec de condimente care se folosește preponderent în bucătăria indiană și în general în țările asiatice. Rețeta de curry nu este una singură, ci poți găsi mai multe forme portocalii sua verzi (care conțin pătrunjel sau busuioc).

Cea mai cunoscută variantă a acestui condiment este bazată pe praful de curcuma. Rădăcina acestei plante se usucă, macină și apoi se pisează alături de ardei iute, boabe de piper, coriandru, scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir. Praful de curcuma este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare pe care le păstrează atunci când este folosită în curry.

Așadar, curry-ul nu este vreun praf industrial, ci doar un amestec de condimente. Toate aromele acestora se îmbină și dezvoltă un gust amărui dar aromat, care devine bază de mâncăruri în numeroase preparate.

La ce este bun curry-ul:

  • Îmbunătățește sistemul circulator
  • Stimulează activitatea capilarelor
  • Protejează inima
  • Accelerează metabolismul
  • Întărește sistemul imunitar
  • Reduce efectele artritei și reumatismului
  • Ameliorează activitatea ficatului
  • Protejează intestinele și ficatul
  • Accelerează digestia
  • Este un bun dezinfectant al sistemului digestiv.

Curry-ul este utilizat pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale, oferind un gust excelent preparatelor, în timp ce contribuie la sănătatea organismului. Acesta reduce din gustul gras al alimentelor și furnizează o aromă plăcută.

Rețete cu curry: pui cu curry nutrio.ro

  • Piept de pui cu orez și curry.

Ai nevoie de o lingură de curry, 2 bucăți de piept de pui, 100 grame de orez. Fierbe orezul în mod obișnuit apoi lasă-l sub capac 10 minute până absoarbe toată apa. Taie puiul cubulețe și prăjește-l în două linguri de ulei de măsline, adaugă o jumătate de lingură de curry peste el, sare și piper. După ce orezul a absorbit apa complet, adaugă cealaltă jumatate de lingură de curry și amestecă. Servește cu pătrunjel pe deasupra!

  • Tigaie în stil chinezesc cu curry.

Ai nevoie de legume chinezești pe care le găsești la orice supermarket, noodles, o lingură de curry, sos de soia și piper. Prăjește legumele în tigaie cu puțin ulei de măsline până ce sunt rumenite. Separat, fierbe 200 de grame de noodles cum este scris pe ambalaj, apoi lasă-le acoperite timp de 5 minute. După ce legumele au prins o culoare plăcută, adaugă o lingură de curry, piper și sosul de soia. Amestecă energic până ce s-a incorporat curry-ul complet. După ce s-au gătit suficient legumele, adaugă cantitatea de noodles și amestecă în continuu.

Încearcă una din rețete și spune-ne dacă ți-a plăcut. Poftă bună!


Tags