Echinacea este foarte cunoscută în America de Nord și se folosește pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății. Cele mai cunoscute specii de echinacea sunt cea palidă, angustifolia și purpurea. Aceasta crește capacitatea de apărare a organismului fată de agenții infecțioși. În acest articol vom vorbi despre ce este echinacea și cum acționează.
Echinacea este o plantă ce crește în zonele estice ale Munților Stâncoși din SUA. Aceasta este de asemenea, cultivată în Canada și Europa. Până să se descopere antibioticele, echinacea era cea care acționa asemeni acestora. Se utilizează pentru a lupta împotriva răcelilor, infecțiilor sau afecțiuni ale tractului respirator. Echinacea se folosește și pentru a trata infecțiile vaginale, malaria, sifilis sau cele ale fluxului sanguin.
Cum acționează echinacea?- Stimulează activitatea hepatobiliară. În lupta cu bacteriile și virusurile, echinacea are acțiune antibiotică. Detoxifică organismul și stimulează astfel activitatea hepatobiliară. Se utilizează pentru infecțiile genito-urinare și a infecțiilor repiratorii. Planta poate fi benefică pentru a susține sistemul imunitar al pacienților cu cancer, după efectuarea ședințelor de chimioterapie.
- Crește imunitatea prin conținutul ridicat de zinc și vitamina C. Echinacea poate ajuta organismul să reacționeze mai ușor la boli, prin capacitatea de imunostimulator. Utilizarea sa poate crește imunitatea nespecifică a organismului, având calități antisepctice, antivirale, antibacteriene și antifebrile. Echinacea poate scorta de asemenea perioada de convalescență.
- Acțiunile antiseptice, antibacteriene și cicatrizante pot remedia afecțiunile dermatologice. Echinacea este recomandată în traraea acneei, a eczemelor, herpes sau psoriazis. Datorită efectelor sale, echinacea este eficientă și pentru a trata ulcerații, răni sau plăgi infectate.
- Tratează stările de anxietate. Administrarea capsulelor de echinacea pot reduce anxietatea în doar câteva zile de consum.
- Previne gingivita și reduce din simptomele bolilor de gingii,
- Crește aportul de oxigen din timpul exercițiilor fizice.
- Diminuează inflamațiile oculare.
- Acționează ca un laxativ. Echinacea poate vindeca stomacul și tractul gastro-intestinal, dar și combate constipația.
- Este eficientă în tratarea durerilor de cap, de dinți sau de stomac. Poate remedia durerile mușcăturilor de șarpe, pojarul sau amigdalita.
- Îmbunătățește sănătatea mentală. Echinacea angustifolia poate remedia simptomele bolilor ADHD și ADD. Este eficientă în remedierea stărilor de depresie, a fobiilor sociale și a anxietății.
Beneficiile consumului de ceai de echinacea:
- Stimulează sistemul imunitar și produce anticorpi
- Reduce simptomele de alergii
- Reduce din durata unei răceli normale
- Curăță ficatul, sistemul limfatic și rinichii
- Accelerează procesul de vindecare a herpesului și candidei
- Reduce apariția ridurilor
- Reduce inflamarea glandelor
- Accelereză procesul de vindecare al infecțiilor tractului digestiv
Aceste beneficii sunt doar câteva din multiplele pe care le are echinacea. Planta este cunoscută în special pentru cum acționează asupra sistemului imunitar. Se poate administra și sub formă de capsule, având astfel o concentrație mai mare și implicit un impact mai puternic. Aceasta se folosește sub formă de picături, șampon, capsule, creme, spray-uri, tincturi, pastă de dinți, unguente sau bomboane. Echinacea activează substanțele chimice din organism care au capacitatea de a scădea inflamațiile si simptomele de gripă și răceală.