Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este Einkorn – grâul antic

Ce este Einkorn – grâul antic

Grâul  se consumă încă de acum câteva mii se ani, doar că acesta nu a rămas la fel odată cu trecerea timpului. Modul de procesare și de preparare al cerealelor pentru consum, cât și planta din care provine grâul sunt diferite. În trecut, grâul care se consuma era spelta, kamut, emmer și einkorn. Astăzi vom vorbi despre ce este Einkorn – grâul antic. tipuri de grau nutrio.ro

Einkorn este una dintre cele mai vechi specii de grâu. Acesta este rezistentă la anumite boli și condiții neprielnice, dar totuși are o recoltă mică și se procesează greu. Cele din urmă sunt responsabile cu producerea la scară mică și prețul ridicat.

Grâul einkorn este un tip de grâu sălbatic și este singurul care a rămas nemodificat. Bobul de grâu einkorn este mai mic, învelit strâns în palee și la o distanță foarte apropiată de spic. Spicul este unul simplu, cu un singur rând de boabe ce ajunge la o înălțime de peste 1,5 metri. Făina din grâul einkorn este de culoare galbenă datorită conținutului mare de betacaroten și pâinea făcută din acesta are un gust mult mai bun.

În compoziția acestui tip de grâu se află cantități mari de proteine, potasiu, fosfor, betacaroten, vitamina B6, acizi grași esențiali și luteină. Comparativ cu grâul obișnuit, cel einkorn are cu un procent de 50% mai multe proteine. Grâul einkorn face persoanele sensibile la gluten să îl digere mai ușor, dar totuși nu este același lucru cu cei care suferă deja de boala celiacă.

Substanțele nutritive din compoziția acestui tip de grâu îl fac mai ușor de absorbit. Tot în grâul acesta se află și o cantitate mare de antioxidanți (fenoli și flavonoide). Grâul einkorn a fost desemnat drept specia cu cel mai mic risc alergenic.

Acum că am aflat ce este einkorn – grâul antic, vom vorbi și despre beneficiile pe care le aduce organismului.

De ce să consumi grâul einkorn?

  • Are efecte pozitive în gestionarea unui nivel normal de insulină, datorită indicelui glicemic redus.
  • Conține un nivel mare de antioxidanți care pot lupta cu efectele nocive ale radicalilor liberi și poate proteja organismul.
  • Ajută la pierderea ăn greutate datorită carbohidraților complecși cu eliberare lentă.
  • Asigură o bună absorbție a substanțelor nutritive.
  • Nivelul ridicat de proteine, vitamine și minerale asigură un aport optim din acestea, în necesarul zilnic.
  • Riscul alergenic este redus, deoarece conține doar 14 cromozomi.

Cum se poate prepara acest tip de grâu?paine cu einkorn nutrio.ro

Grâul antic einkorn se folosește la fel ca și grâul obișnuit. Îl poți adăuga cu ușurință în mai multe feluri de mâncare, îl poți consuma fier, măcinat, adăugat în pâine sau în diferite preparate de panificație și patiserie. Studiile bazate pe acest tip de grâu arată că este unul dintre cele mai sănătoase tipuri, iar cerealele preparate din acesta sunt cele mai calitative.

Dacă ai auzit de acest grâu și te-ai întrebat ce este einkorn – grâul antic, acum ai răspunsul la această întrebare! Un grâu extrem de benefic pentru organism!

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti