Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este fasolea Azuki și care sunt beneficiile acesteia

Ce este fasolea Azuki și care sunt beneficiile acesteia

Fasolea Azuki este un soi de fasole cu boabe mici, cu un gust cremos similar cu cel al nucilor și de culoare maro-roșiatic. Acest tip de fasole se regăsește în deosebi în bucătăria asiatică pentru a prepara supele sau deserturile. În Japonia și China, azuki se folosește pentru prepararea înghețatei, a prăjiturilor și cremelor. Probabil ai auzit de acest tip de fasole și te-ai întrebat ce este fasolea Azuki și care sunt beneficiile acesteia. Despre acest subiect vom discuta în următoarele rânduri.

Fasolea Azuki se găsește și în alte părți ale lumii, nu doar în Asia, datorită exportului. Boabele sunt în general roții, dar în anumite zone cresc și cele albe, negre sau pătate. Fasolea Azuki crește anual și se pot utiliza la diverse preparate. Deși este fasole, ea se utilizează în prepararea bomboanelor, a deserturilor, prăjituri, topping-uri și alte preparate dulci. Se folosește în acestea datorită gustului său dulce.

Care sunt beneficiile fasolei Azuki? Fasole azuki nutrio.ro

  • Previne diabetul. Fibrele din compoziția fasolei reglementează activitatea receptorilor de insulină. Acest proces ajută la menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge. De asemenea, previne apariția diabetului zaharat și la gestionarea simptomelor.
  • Îmbunătățește digestia. Pentru a avea o bună funcționare a sistemului digestiv ai nevoie de fibre dietetice care se regăsesc în compoziția fasolei Azuki. Acestea stimulează mișcarea peristaltismului, elimină constipația, perminte consumul de nutrienți din alimente și reduce balonarea și diareea. Cu ajutorul fasolei Azuki poți reduce și riscul de cancer de colon.
  • Este benefică pentru curele de slăbire. În țările asiatice, fasolea Azuki este folosită pentru a pierde în greutate. Proteinele și fibrele din compoziția sa menține senzația de sațietate o perioadă lungă și automat la consumul scăzut de calorii într-o zi.
  • Ajută la detoxifierea organismului. Fasolea Azuki este benefică pentru a detoxifia ficatul, prin conținutul mare de minerale.
  • Îmbunătățește sănătatea oaselor. Consumul de fasole Azuki previne osteoporoza prin minerale din compoziția sa. Fasolea conține cupru, zinc și magneziu. Cu ajutorul fasolei Azuki conține minerale importante care previn demineralizarea oaselor.
  • Menține sănătatea sistemului cardiovascular. În boabele de Azuki se află fibre dietetice, folați, potasiu și magneziu care asigură o bună funcționare a sistemului cardiovascular. Fibrele dietetice echilibrează nivelul de colesterol, potasiul relaxează vasele de sânge și astfel fluxul de sânge crește. Prin acest procese se reduce tensiunea arterială. Consumul regulat de fasole Azuki scade șansele de infarct miocardic și accident vascular cerebral.
  • Este ideală pentru vegani și vegetarieni. Fasolea Azuki are un nivel mare de proteine care îi ajută atât pe vegani, cât și pe vegetarieni să își procure suficiente proteine. Acestea se descompun în aminoacizi esențiali care ajută organismul să creeze noi celule, să repare țesuturile și organele. Conținutul ridicat de proteine oferă suficientă energie organismului pe tot parcursul zilei.

Fasolea Azuki se prepară la fel ca orice alt tip de fasole.Se lasă într-un vas cu apă rece și atunci când fierbe trebuie schimbată apa. Raportul de apă la fasolea Azuki este 3 măsuri de apă la una de fasole. Timpul de fierbere este de aproximativ 45 de minute.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti