Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este galangalul și ce beneficii are

Ce este galangalul și ce beneficii are

Galangalul arată similar cu ghimbirul, iar acțiunea sa este ca cea a turmenicului. Rădăcină asiatică, Galangalul poate combate opt tipuri de cancer și poate reuduce inflamațiile cronice mai bine decât unele medicamente. Are un gust de citric și pământ, cu o tentă ușor picantă, acestea făcându-l un condiment de bază în bucătăria thailandeză.

Consumul de galangal poate combate și preveni mai multe tipuri de tumori și cancer. Așadar, acesta poate combate:

 1. Cancerul gastric. Extractul lichid de galangal poate distruge un număr mare de celule canceroase gastrice, conform unui studiu efectuat în 2014, în Iran.
 2. Tot extractul lichid de galangal poate distruge celulele monocitare acute care se extind rapid în măduva osoasă.
 3. Rădăcina de galangal conține trei compuși care au efect antiproliferativ. Acest efect poate opri creșterea numărului de celule canceroase noi.
 4. Cancerul pancreatic. Galangalul suprimă căile genei maladiei și oprește celulele canceroase noi să se înmulțească.
 5. Cancerul de colon. Consumul de galangal poate provoca apoptoza. Acest proces reprezintă eliminarea celulelor de două tipuri canceroase de colon.
 6. Cancerul mamar. Extractul de galangal poate opri dezvoltarea cancerului la sân și nu afectează celulele mamare sănătoase.
 7. Cencerul hepatic. Compușii extrași din galangan scad incidența metastazelor și stopeză celulele canceroase să se atașeze de cele sănătoase. Acest tip de cancer este unul dintre cele mai devastatoare, răspândindu-se foarte rapid la alte organe.
 8. Cancerul ductului biliar. Denumit și colangiocarcinom, acest tip de cancer afectează conductele biliare ce leagă ficatul de intestinul subțire. Extrasul de galangan poate duce la fel ca și în cazul cancerului hepatic, o incidență mai mică a metastazelor.

Alte beneficii ale consumului de galangan:

 • Are proprietăți antibacteriene și antifungice. Consumul regulat de galangan poate reduce din efectele bacteriilor precum E.coli, salmonella sau stafilococilor. Acesta inhibă impactul vibriozei, cunoscută pentru infectarea alimentelor precum stridiile. Galangalul poate preveni și ulcerul gastric datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene.
 • Este bogat în antioxidanți. În zilele noastre, consumul de alimente bogate în antioxidanți este esențial pentru a opri și diminua din efectele nocive ale radicalilor liberi. Aceștia afectează în mod direct întreg organismul.
 • Remediază problemele digestive și durerile de stomac. Galangalul este benefic pentru a calma diareea, sughițul sau vărsăturile.

Valori nutriționale ale galangalului:

În 100 de grame de rădăcină de galangalregăsim 71 de calorii, 1 gram de proteine, 15 grame de carbohidrați, 5.4 grame de vitamina C, 1 gram de lipide și două grame de fibre.galangal nutrio.ro

Această rădăcină este similară cu ghimbirul și turmenicul, doar că acțiunile sale sunt mai puternice. Dacă le consumi împreună vei aduce numeroase beneficii pentru organism. Consumate împreună, turmenicul și ghimbirul pot combate diabetul, în timp ce turmenicul și galangalul îmbunătățesc sănătatea creierului. Ghimbirul ajută la procesul de slăbire, iar galangalul la creșterea numărului de spermatozoizi. În ceea ce privește sistemul cardiovascular, pentru îmbunătățirea lui apelează doar la turmenic.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti