Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este kuzu și cum se utilizează

Ce este kuzu și cum se utilizează

Kuzu, cunoscută sub numele de ”Kuzdu” este un ingredient de bază în Japonia. Asiaticii folosesc acest ingredient pentru că nu conține gluten și este extrem de ușor de digerat. Are o textură delicată și se folosește de asemenea, în medicina tradițională chineză. Acesta are numeroase beneficii despre care vom vorbi în următoarele rânduri, dar și despre ce este kuzu și cum se utilizează.

Kuzu este un ingredient obținut din amidonul extras din rădăcina unei flori. Floarea este cunoscută drept Pueraria lobata, aparținând familiei Fabaceae – a legumelor. Se utilizează în bucătărie ca un agent de îngroșare. Este un ingredient potrivit pentru toate persoanele care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten. O singură lingură de kuzu este echivalent cu două linguri de făină de grâu. Amidonul kuzu are o calitate mai bună decât cel obținut din cartof, grâu sau porumb.

Ce beneficii are kuzu?

Ingredientul se folosește atât în mâncare, cât și pentru a trata numeroase afecțiuni. Kuzu este potrivit pentru a ameliora durerile de cap, precum și reducerea vertijului. Pe lângă această utilizare, amidonulu Kuzu sau Kuzdu mai are și alte beneficii precum:

  • Este util în caz de febră. Kuzu reduce simptomele răcelii, ameliorează febra, stările de gripă, tusea și chiar bronșita.kuzu nutrio.ro
  • Reglează sistemul intestinal. În compoziția ingredientului se află izoflavone diferite care acționează benefic pentru reducerea constipației și diareei. Se folosește pentru a regenera flora intestinală și are efect antiinflamator și antimicrobian asupra instestinelor.
  • Se folosește ca un energizant natural. Kuzu revitalizează organismul pe cale naturală și are capacitatea de a reduce oboseala cronică. Un lucru important despre ce este kuzu și cum se utilizează este capacitatea sa de a crește rezistența mentală și pe cea fizică. Se utilizează în cazul oboselii, înainte de antrenamente sau examene.
  • Este potrivit pentru femeile însărcinate. Kuzu se folosește în special de către femeile însărcinate, ameliorând stările de greață, amețeli, diaree și constipație.

Cum se utilizează kuzu?

Ingredientul are mai multe moduri în care poate fi consumat, iar cea mai simplă este dizolvarea în apă fierbinte și consumarea lui ca un ceai. De asemenea, kuzu se mai utilizează:

  • În scop medicinal. Se folosește des în medicina tradițională chineză și nu numai. Kuzu nu conține gluten și din acest motiv este recomandat în alimentația persoanelor care suferă de intoleranță la gluten.
  • În bucătărie drept ingredient. Kuzu se poate folosi în tocănițe, supe creme sau sosuri. Fiind un agent de îngrășare dar care nu conține gluten, acesta se poate integra foarte ușor în alimentația oricărei persoane. De fiecare dată când îl folosești, asigură-te ca ai pus o cantitate mai puțină decât cea a făinii obișnuite.

Dacă alegi prima variantă de consum, respectiv dizovarea sa în apă fierbite, trebuie să știi inainte ce este kuzu și cum se utilizează. Băutura rezultată NU se îndulcește, este recomandat ca gustul să fie al ingredientului și nu a îndulcitorului. Chiar și așa, inainte de a înlocui făina cu kuzu consultă nutriționistul pentru a te asigura că nu suferi de alergii!

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti