Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este melasa și cum se utilizează acest lichid

Ce este melasa și cum se utilizează acest lichid

Melasa este populară în Statele Unite ale Americii de Sud și Caraibe. Acest lucru este datorat cultivării sfeclei de zahăr și a trestiei. În următoarele rânduri vom vorbi despre ce este melasa și cum se utilizează acest lichid. Melasa poate varia în funcție de conținutul nutrițional, de culoare, dulceață și cantitatea de zahăr extrasă.

Ce este melasa?

Acest lichid este produsul secundar, dulce, produs în timpul extracției zahărului din sfecla și trestia de zahăr. În procesul de fabricare al zahărului se extrage un suc ce se fierbe până ce zaharurile sunt cristalizate. Siropul rămas după această cristalizare este melasa. Sucul de trestie de zahăr are trei cicluri de fierbere și cristalizare pentru extragerea unei cantități mari de zahăr, iar cu fiecare ciclu, melasa conține tot mai puțin zahăr.

Siropul de melasa conține toți nutrienții din trestia de zahăr, iar utilizarea ei se poate folosi în toate dulciurile. Este un înlocuitor de zahăr și are aduce un aport de nutrienți necesari organismului. Pentru a beneficia de nutrienții săi, o poți consuma ca atare câte 1-2 lingurițe pe zi.

Cum se utilizează melasa?

Se incorporează în zahărul brun. Melasa este cea care îi oferă textura închisă și aroma puternică zahărului brun. Acest tip de zahăr se obține prin combinarea zahărului rafinat cu 5% melasa. Din acest motiv, zahărul brun este mult mai sănătos decât cel alb. Totuși, chiar dacă este mai sănătos nu trebuie eagerat cu consumul acestuia. melasa nutrio.ro

Feluri de mâncare. În Statele Unite melasa se utilizează în prepararea pâinii brune, placintelor, turtei dulce sau a fasolei coapte. Gustul și aroma dulce a acestui sirop sunt ideale pentru orice produse de patiserie sau dulciuri.

În prepararea alcoolului. Melasa este un ingredient de bază pentru a prepara romul. Romul este foarte comun în toate regiunile lumii în care se cultivă trestia de zahăr și sfecla de zahăr. Abudența de melasa este utilizată în prepararea romului.

Este introdusă în țigări. Siropul de melasa se adaugă în tutun pentru aromă, se utilizează în deosebi în Orientul Mijlociu pentru narghilele.

Există mai multe tipuri de melasa, printre care:

  • Melasa ușoară. Acest tip este cel rămas după primul ciclu de fierbere a sucului din trestie de zahăr. Are o culoare similară cu mierea, cel mai mare conținut de zahăr și cel mai puțin nivel de vâscoziate.
  • Melasa închisă. Este rezultatul secundar al celui de-al doilea ciclu de fierbere. Culoarea sa închisă îi oferă o vâscozitate mai mare și mai puțin zahăr.
  • Melasa Blackstrap. Acest tip este corespunzător ciclului al treilea de fierbere. Are un nivel de zahăr scăzut, o concentrație mare de vitamine și minerale, culoare închisă și textură foarte vâscoască. Chiar dacă este obținut din trestia de zahăr, Melasa Blackstrap are un gust picant și intens.
  • Sorghum Melasa sau Melasa de Sorg. Acest tip de melasa nu este unul adevărat deoarece nu se fabrică din trestie de zahăr, ci din sorg. Procesul de extragere a zahărului de sorg este similar cu cel al trestiei de zahăr.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti