Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este orzul verde și cum se consumă

Ce este orzul verde și cum se consumă

Bogat în nutrienți, antioxidanți și vitamine, orzul verde face parte din categoria superalimentelor. Este recomandat într-o dietă sănătoasă și îl poți consuma sub formă de capsule, pulbere sau tablete. Planta se cultivă încă din cele mai vechi timpuri (î.Hr.) și se poate adapta într-o mulțime de zone. În următoarele rânduri  vom discuta despre ce este orzul verde și cum se cosumă.

Ce este orzul verde? 

pudra de orz verde nutrio.roO plantă cerealieră, a cărei valori nutriționale este foarte mare, orzul verde se poate cultiva în zone secetoase sau în regiuni subtropicale. Există 100 de țări care cultivă orzul verde, printre care și România. Iarba de orz se recoltează atunci când este tânără și plină de nutrienți, clorofilă, minerale și vitamine. Acestea sunt foarte ușor de asimilat de organismul uman. Pudra de orz este obținută prin deschidratarea frunzelor tinere. Consumul de pudra de orz verde reprezintă o sursă importantă de nutrienți.  

Cum se consumă? 

Poți consuma orzul verde în variantă de iarbă sau pulbere (pudră). Iarba de orz se poate consuma chiar la tine acasă, presarată peste salată sau sucuri.

Pulberea de orz verde se poate adăuga în mai multe preparate. Aceasta se introduce cu ușurință în smoothie-uri, în suc de fructe, lapte cu orez, iaurt sau porridge. Pudra de orz verde este un superaliment care îți adaugă un plus de nutrienți oricărei mese unde va fi introdusă.

Ce beneficii are orzul verde?

  • Ajută la slăbit

Fibrele insolubile din iarba de orz îți mențin senzația de sațietate o perioadă lungă de timp. Prin consumarea acesteia poți beneficia de o mulțime de minerale esențiale și vitamine, contribuind astfel la pierderea în greutate în mod sănătos. Exercițiile fizice și iarba de orz vor evita supraalimentarea, așadar îți va fi mult mai ușor să slăbești.

  • Detoxifiază organismul pe cale naturală

Orzul conține betacaroten și clorofilă. Acestea stimulează eliminarea toxinelor din organism și sprijină procesele metabolice. Pudra de orz verde se poate utiliza drept un detoxifiant natural al ficatului. Toxinele pot afecta întreaga stare de sănătate și genera lipsa de energie și dureri de cap. Ce să faci ca să elimini toxinele din corp? Incearcă pudra de orz verde și vei vedea rezultatele imediate!

  • Fortifică sistemul imunitar

Orzul verde are în compoziție numeroase substanțe nutritive cu ajutorul cărora se întărește sistemul imunitar. Aminoacizii, antioxidanții, vitamina C și enzimele au un rol vital în lupta organismului cu virușii, bacteriile și combaterea virozelor. Dacă ești în căutarea unui aliment care să întărească sistemul imunitar, pudra de orz verde este ideală!

Care sunt proprietățile orzului verde?

În compoziția orzului se află vitamina A, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, vitamina K, vitamina C, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, zin, fier, antioxidanți puternici și aminoacizi esențiali, dar și enzime. Proprietățile antioxidante vor ține la distanță stresul oxidativ și vor proteja organismul împotriva dezvoltării virozelor și a altor boli. Acest superaliment are capacitatea de a contribui la buna funcționare a întregului organism!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti