Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ce este untul pământului?

Ce este untul pământului?

Pe etichetele cremelor, tincturilor sau medicamentelor ai întâlnit cu siguranță de multe ori denumirea de ”Untul Pământului”. Această plantă se află în compoziția tincturilor și medicamentelor datorită beneficiilor pe care le are. Untul pământului este o plantă erbacee, a cărei tulpini ajunge la înălțimea de 4 metri. Planta este agățătoare și se întinde pe alte plante și pietre. În următorul articol vom vorbi despre ce este untul pământului și ce beneficii are această plantă.

În România, untul pământului crește cel mai mult în zona subcarpatică. Planta preferă locurile umborase și cu multe pietre, pentru a se ascunde. Aceasta mai poartă numele de ”viță-neagră”, fiind extrem de întinsă pe pietre sau plante. Rădăcina untului pământului este foarte greu de scos și se adaptează cel mai bine în pădurile de foioase.

În medicina populară, planta untul pământului era folosită ca un leac pentru numeroase afecțiuni. Rădăcina sa era folosită pentru textură, iar numele său popular era ”Iarba femeilor bătute”. Numele sau era sugestiv, fiind folosită pentru a întări organismele slăbite, trata loviturile, durerile reumatice sau traumatismele. Aceeași utilizare este prezentă și astăzi, dat fiind și includerea plantei în creme sau tincturi.

Ce este untul pământului și cum recunoști planta?

Aceasta are o tulpină flexibilă și lungă, la fel ca o liană. Frunzele sale sunt ample cu un aspect curbat și lucioase. Florile, au culoare verdzuie și sunt mici. Untul pământului are fructe rotunde ca niște boabe de mazăre care se grupează în ciorchine. Rădăcina plantei este neagră la interior și albă la interior, cu o consistență untoasă – de unde îi vine și numele.

Untul pământului conține vitamine din complexul B, vitamina A, C, calciu, magneziu, sulf, flavonoizi, acizi grași mononesaturați și polinesaturați, saponine, alcaloizi, mangan, zinc, taniuri, histamină și alatonină. Datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conține, planta are efect antiinflamator, decongestionant, antireumatic, analgezic, purgativ, revulsiv și acționează masaj cu untul pamantului nutrio.roca un tonic venos.

Terapia cu untul pământului se recomandă în cazul persoanelor care suferă de reumatism, osteoporoză, gută, sinuzită maxilară și frontală, lombosciatică, dureri de menisc, zona Zoster, deformări osoase, sponziloză cervicală, artrită sau acnee. Pentru a trata una sau mai multe din aceste afecțiuni, ai nevoie fie de o tinctură pe bază de untul pământului, fie de o cremă.

Planta untul pământului este extrem de apreciată la noi în țară și nu numai. Acțiunile pe care le are această plantă o face atât de benefică pentru tratarea mai multor afecțiuni. Untul pământului nu se găsește pentru consumul intern, din cauza nivelului mare de toxicitate, ci doar pentru uzul extern.

Probabil te-ai întrebat deseori ce este untul pământului, fiind atât de popular în compoziția cremelor sau unguentelor. Cremele, tincturile sau unguentele pe bază de untul pământului acționează foarte rapid, mai ales pentru tratarea durerilor cauzate de reumatism. Această plantă este o soluție naturistă ideală pentru persoanele care suferă de aceste afecțiuni!

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti