Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Chimionul – o sursă nutrițională excelentă

Chimionul – o sursă nutrițională excelentă

Originar din Egipt, chimionul s-a dezvoltat și în multe alte țări din lume. În Turcia, India, Irak, Liban sau Palestina, chimionul era folosit pentru a trata diferite afecțiuni. Acesta era specific dispepsiei, răgușelii sau icterului. Semințele de chimen aveau și ele scop diuretic sau astrigent. Uleiul de chimen era utilizat pentru a realiza parfumurile. Astăzi, chimionul este o sursă nutrițională excelentă și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Deși mereu a fost utilizat în scop culinar, chiminoul are capacitatea de a remedia mai multe afecțiuni. În anumite părți ale lumii, această plantă se folosea drept condiment de bază în asezonarea cărnii, a sosurilor sau supelor cu specific mexican, asiatic sau indian. Condimentul provine din semințele plantei Cuminum cyminum. Planta este din aceeași familie cu pătrunjelul. Gustul chimenului este ușor lemnos și pământesc, dar în același timp intens și dulce-picant. Din acest motiv, bucărăriile mexicane sau indiene îl au ca și condiment de bază. Semințele au o culoare galben-marionie, iar forma lor este asemănătoare cu cea a unei bărci.

Chimionul este o sursă nutrițională excelentă și pe bună dreptate! Doar o linguriță de semințe de chimion conține 0.93 grame de carbohidrați, 19.6 mg de calciu, 0.37 grame de proteine, 7.88 calorii, 0.47 grame de grăsimi, 7,69 mg de magneziu și 1.39 mg de fier. Sunt bogate în antioxidanți precum fenoli, alcaloizi, flavonoide sau trepene. Antioxidanții au rolul de a reduce efectele dăunătoare ale radicaliilor liberi. Prezența radicalilor liberi provoacă stresul oxidativ și astfel apar bolile cronice.

Beneficiile pentru sănătate ale chimionului:

  • Reglează nivelul colesterolului din sânge. Grăsimile din sânge pot afecta inima, iar cu ajutorul chimionului care are proprietăți hipolipedemice , acest risc este redus.
  • Stimulează sistemul digestiv. Chimionul îmbunătățește activitatea enzimelor digestive, elimină bila și digeră grăsimile dar și mai mulți nutrienți de la nivelul intestinului. Consumarea chimionului poate ameliora simptomele sindromului de colon iritabil.
  • Uleiul de chimion poate reduce nivelul de zahăr din sânge. Acesta scade rezistența la insulină și inflamația din corp.
  • Reduce considerabil inflamațiile prin proprietățile sale antiinflamatorii. Consumul de chimion ameliorează durerile și inflamațiile provocate de numeroase afecțiuni antiinflamatorii.

Toate remediile pe bază de chimion și beneficiile sale au fost dezvoltate pe baza mai multor studii din Iran. Mai multe persoane au luat parte la experimente bazate pe afecțiunile pe care le au și puterea chimionului. chimion nurio. ro

Chimionul se poate folosi într-o mulțime de rețete. Acesta este un condiment care oferă o adevărată savoare oricărui preparat. Gustul intens și aromat este specific supelor, soteurilor sau sosurilor. Se poate utiliza la marinarea cărnii sau la prepararea legumelor. Chimionul poate înlocui sarea datorită gustului și aromei intense, fiind ideal pentru a limita consumul de sodiu. Sodiul este unul din motivele pentru care apare hipertensiunea arterială și alte boli la sistemul cardiovascular. Condimentul se găsește sub formă de pulbere, semințe sau ulei.

Introducerea chimionului în alimentația zilnică este relativ ușoară. Poți asezona diferite preparate precum salatele sau orezul. Dacă dorești să prepari mâncare chinezească sau un prânz cu specific indian, chimionul nu trebuie să lipsească din compoziția acestora!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti