Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Consumul de caju – un boost pentru sănătate!

Consumul de caju – un boost pentru sănătate!

Gustare savuroasă și sănătoasă, nucile de caju se află printe preferințele multor persoane. Prăjite, sărate sau naturale, aceste nuci se combină perfect cu alunele, dar și cu migdalele. Un consum regulat de caju poate aduce o serie de beneficii pentru sănătate. Gustul lor excelent și dorința de a ronțăi cât mai multe îți lasă de o parte grija caloriilor. Nucile de caju au un aport relativ scăzut de calorii. Consumul de caju este un boost pentru sănătate, ori de câte ori este efectuat!

Atunci când te-ai hotărât să pierzi în greutate și deficitul caloric nu îți ”mulțumește” apetitul, gustările dintre mese trebuie să fie neaparat sănătoase! O idee perfectă pentru această gustare este 20-30 de grame de caju. În general consumul de nuci furnizează beneficii sănătății, dar în acest articol vom vorbi despre cele ale nucilor de caju.

Ce beneficii are consumul de caju?

  • Ține la distanță formarea pietrelor la vezica biliară.

Pentru a te proteja împotriva acestei afecțiuni trebuie să ai o dietă echilibrată și bogată în anumite minerale și vitamine. Vitamina C, proteinele, calciul și nucile sunt cele mai indicate în acest caz. Consumul de caju te poate feri de apariția acestei afecțiuni.

  • Întărește sistemul cardiovascular.

Nutrienții, mineralele și vitaminele din caju au un rol foarte important pentru a proteja inima. Fibrele alimentare și acizii grași scad nivelul colesterolului și riscul apariției ateroscrelozei. Nucile de caju previn bolile la inimă, obezitatea și cancerul.

  • Întărește organismul în lupta cu radicalii liberi.

Antioxidanții din nucile de caju diminuează din efectele nocive ale radicalilor liberi și combat astfel îmbătrânirea prematură a organismului. Nucile de caju au în compoziție fitosteroli și compuși fenolici care au capacitatea de a reduce stresul oxidativ. caju nutrio.ro

  • Susține sănătatea sistemului nervos.

Tiamina din compoziția nucilor caju este cea responsabilă cu performanța intelecutală și buna dispoziție. Această vitamina este esențială pentru sănătatea fizică și mentală a oricărei persoane. Consumul de caju susține sănătatea sistemului nervos, ajută la dezvoltarea creierului, dar și la tratarea zonei zoster datorită vitaminei B1 (tiamină).

  • Menține pielea sănătoasă și elastică.

Acizii grași esențiali necesari pielei hidratate se regăsesc în nucile de caju. Acestea mai conțin și antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea pielii și mențin pielea elastică și mereu tânără. Cuprul din compoziția nucilor de caju este benefic atât pentru piele, cat și păr, fiind cel care ajută la asimilarea vitaminei C.

  • Ajută la pierderea în greutate și la menținerea unei greutăți normale.

Grăsimile pe care le conțin nucile de caju sunt de natură vegetală, fiind benefice pentru sănătate. Mineralele, acizii grași și nutrienții ajută la menținerea senzației de sațietate și astfel nu este necesar consumul de foarte multe alimente. În plus, daca ai nevoie de o gustare între mese pentru a nu te înfometa, câteva nuci de caju sunt soluția ideală!

Consumul de nuci este recomandat în general, dar gustul celor de caju este excelent, la fel și beneficiile sale pentru sănătate!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti