Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Cum să prepari cel mai bun risotto

Cum să prepari cel mai bun risotto

Pentru a învăța cum să prepari cel mai bun risotto ai nevoie de mai multe informații. De la alegerea orezului potrivit, până la cantitatea condimentelor. Acest tip de mâncare este delicios și poate fi integrat cu ușurință în mai multe combinații. Poți alege să consumi un risotto cu pui, vită, fructe de mare sau legume mediteraneene.

Micile trucuri pentru a obține un risotto delicios sunt moderația și ingredientele folosite. Acestea trebuie folosite în număr mic și la o cantitate redusă, apoi se adaugă în plus dacă este necesar. Timpul de gătire este un alt element important împreună cu textura finală. Acestea sunt legate, deoarece dacă se lasă pe foc prea mult timp va deveni lipicios, iar prea puțin va fi uscat și fără gust.

Un alt pas important în prepararea unui risotto ca la carte este alegerea oalei. Aceasta trebuie să se potrivească perfect cu cantitatea dorită. Oala va fi una mai mare și largă pentru ca orexul să fiarbă uniform. În caz contrar, orezul își va pierde din gust și amidonul din el nu va mai fi eliberat. Oala trebuie să fie ori din aluminiu, ori inox și cu un strat de lac nonaderent. Baza ei să fie groasă pentru ca nivelul căldurii să fie distribuit uniform. Acest detaliu este foarte important pentru când orezul va absoarbe din apă. Dacă baza este subțire, nu numai că se va arde tot, ci va fi și extrem de greu de curățat.

Ingredientele clasice pentru unn risotto ca în Italia sunt orezul special pentru risotto, ceapă tăiată foarte mărunt, parmezan ras, vin alb, apă sau supă de legume și unt sau ulei de măsline. Dacă îți dorești să prepari risotto cu somon afumat, va trebui să optezi pentru uleiul de măsline, iar pentru celelalte rețete vei folosi untul. Supa de legume trebuie neaparat să fie fierbinte când se gătește risotto-ul, iar vinul va fi întotdeauna sec.

Bazat pe aceste ingrediente, poți obține un risotto perfect după cum urmează:

  • 320 grame de orez pentru risotto
  • 60 grame de parmezan ras
  • 50 ml de vin alb sec
  • 800 ml de apă sau supă de legume
  • O ceapă mare tăiată foarte mărunt
  • 40 grame de unt tăiat cubulețe

Se fierbe mai întâi apa pentru orez. Pentru a căli ceapa în unt ai nevoie de un alt vas și foc mic. Gătește acestea timp de 3-5 minute, apoi adaugă orezul și amestecă în continuu cu ceapa și un sfert de polonic de apă fierbinte sau supa de legume strecurată, timp de 1-2 minute. Adaugă peste vinul după ce boabele de orez vor fi ușor translucide. Peste acest amestec adaugă 4-5 polonice de apă și puțină sare, apoi amestecă și lasă să fiarbă timp de 18-20 de minute. Focul trebuie să fie în continuare mic. După ce orezul a absorbit toată apa și a devenit cremos, mai pune un polonic de apă șli amestecă ușor. Oprește focul înainte cu 2-3 minute ca risotto-ul să fie gata și presară parmezan ras și două trei cubulețe de unt.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti