Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

De ce e bine să consumi cimbru

De ce e bine să consumi cimbru

Cimbrul este cel mai des utilizat în bucătărie și foarte puține persoane se gândesc la el ca la un medicament. Proprietățile acestei plante au facut-o benefică pentru sănătate, în scopul de a preveni și a trata mai multe afecțiuni. Dacă până acum nu te-ai gândit de ce e bine să consumi cimbru, efectele sale benefice te vor face să îl incluzi în alimentația zilnică.

Prima utilizare a cimbrului a fost efectuată de către egipteni. Contemporan, această plantă este ideală pentru asezonarea mâncării. Deși se consumă de obicei în mâncare, cimbrul poate fi consumat și sub formă de ceai. Frunzele acestuia se pot utiliza proaspete, pulbere măcinată sau frunze deshidratate.

Bogat în minerale și vitamine, cimbrul este utilizat în unele zone drept medicament. Acesta conține fier, calciu, potasiu, seleniu, magneziu și mangan. Metabolismul fiecărei persoane are nevoie de nutrienți pentru a funcționa corect, iar cimbrul este una dintre plantele care îi conține. Tot în cimbru se află Omega 4, Vitamina B, A, C, E, acid folic, betacaroten și acizi grași esențiali.

De ce e bine să consumi cimbru și care sunt beneficiile acestuia:cimbru nutrio.ro

  • Are proprietăți antioxidante. În compoziția cimbrului se află luteină și zeaxantină, antioxidanți fenolici care împiedică radicalii liberi să afecteze organismul. Ceaiul de cimbru este benefic pentru a combate stresul oxidativ și pentru a ține la distanță efectele acestuia.
  • Vitamina B6 din compoziția sa neutralizează stresul. Carența de această vitamină poate stimula neurotransmițătorii creierului să declanșeze hormonii stresului. În acest fel, reacționarea la stres este diferită. Fiecare lucru din jur te poate afecta într-un mod mai dificil, dar consumul de cimbru poate elimina acest risc.
  • Conține timol și poate înlătura bacteriile. Cimbrul este benefic în eliminarea parazițiilor intestinali. Acesta poate fi consumat sub formă de ceai sau poți utiliza tincturi care să conțină cimbru. Cimbrul acționează ca un antibiotic natural, ajutând flora intestinală să revină la normal.
  • Stimulează circulația sanguină prin concentrația sa de fier. Fierul este una dintre cele mai importante minerale care stimulează producerea celulelor roșii. Cu ajutorul acestora circulația sângelui se îmbunătățește, iar organele sunt mai oxigenate.
  • Reduce tensiunea arterială doar prin utilizarea sa în mâncare. Sarea poate fi înlocuită foarte ușor cu cimbru, iar în timp ce mâncarea are un gust minunat, tensiunea arterială este adusă la normal.
  • Sub formă de ceai poate trata problemele respiratorii. Cimbrul acționează ca un expectorant, remediind tusea productivă și tratează sinuzita, astmul, congestia nazală sau bronșita.
  • Întărește sistemul imunitar. Un sistem imunitar slăbit poate duce la apariția mai multor boli, în special pe timp de iarnă când predomină gripa și răceala. Ceaiul de cimbru ține aceste afecțiuni la distanță prin conținutul ridicat de vitamina C.
  • Stopează îmbătrânirea prematură. Concentrația de vitamina C stimulează producția de colagen, repară țesuturile, vasele de sânge și mușchii. Colagenul va împiedica îmbătrânirea prematură și va regenera celulele cu fiecare consum al acestei plante.

Cum se prepară ceaiul de cimbru?

 

ceai nutrio.ro

În 300 ml de apă clocotită se adaugă o lingură de frunze uscate de cimbru. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se consumă după preferințe sau în timpul mesei dacă aveți probleme cu paraziții intestinali. În cazul parazițiilor intestinali, ceaiul se bea timp de două săptămâni sau se consumă o tinctură bazată pe cimbru.

Cum se poate consuma cimbrul zilnic?

Acum că ați aflat de ce e bine să consumi cimbru, trebuie să știți că există câteva modalități prin care îl puteți introduce în dieta zilnică. Pe lângă tradiționalul consum deshidratat sau proaspăt în asezonarea mâncărilor, cimbrul poate fi utilizat și la pesto. Se face un sos verde care să conțină cimbru sau se poate adăuga la pâinea de casă.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti