Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

De ce să consumi apă de cocos

De ce să consumi apă de cocos

Apa de nucă de cocos sau apa de cocos a devenit foarte populară la noi în țară pentru gustul și beneficiile pe care le are asupra organismului. Nuca de cocos este renumită datorită proprietăților sale, iar alimentele bazate pe aceasta au și ele la rândul lor o altă acțiune pentru corp. În următoarele rânduri vom discuta de ce să consumi apă de cocos și cum acționează aceasta asupra sănătății.

Băutura din cocos are un gust identic cu cea din interiorul nucii. Este formată din zaharuri naturale, compuși organici, apă și carbohidrați. Aceasta se consumă în special după antrenament, asigurând relaxarea mușchilor și dezvoltarea masei musculare.

În compoziția apei de nucă de cocos se află un nivel scăzut de grăsimi, colesterol și calorii. Are un conținut mai mare de potaisu decât banenele și este cea mai sănătoasă dintre toate băuturile vegetale (migdale, ovăz sau orez). Apa de nucă de cocs are proprietăți antivirale, anti fungice și anti microbiene, fapt pentru care a devenit atât de cunoscută.

De ce să consumi apă de cocos?

Pe lângă faptul că este ideală după antrenament, apa de nucă de cocos conține vitamina A, care asigură buna vedere. Dacă îți dorești menținerea sănătății ochilor, consumul regular de apă de cocos o va îmbunătății.

Apa de cocos conține pe lângă potasiu, cupru, zinc, fier, fosfor și acid folic. De asemenea, în conținutul ei se află citokine – un lichid bogat în antioxidanți. Antioxidanții prezenți în apa de cocos previn îmbătrânirea prematură și oxidarea trombocitelor.

Fibrele din compoziția apei de nucă de cocos stimulează digestia și reduc din consumul de calorii pe toată perioada zilei. Apa de cocos se recomandă în cazul copiilor, facilitând întărirea dinților, a oaselor și a unghiilor. Conținutul mare de potasiu din apa de cocos ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind foarte imiportantă în reglarea electroliților.

apa de cocos nutrio.roUn alt beneficiu al acestei băuturi este reglarea nivelului de lichide din organism. Retenția de apă poate genera tensiune arterială mare și probleme la sistemul circulator. Printr-un consum regulat de apă de cocos, circulația sanguină este stimulată, iar tensiunea arterială este menținută la un nivel normal.

Apa de nucă de cocos poate fi folosită și pe plan extern. Cu ajutorul acesteia, poți reduce petele de la soare, poți îndepărta mătreața sau să tratezi probleme ale tenului. În plus, această băutură este utilă și pentru probleme cu stresul.

La fel ca și uleiul de nucă de cocos, apa poate avea și ea câteva beneficii asupra pielii. Prin simpla aplicare a unui disc din bumbac pe cicatrici, vergeturi sau erupții pe piele le poți îndepărta în doar câteva zile. Același lucru se întâmpla și în cazul petelor cauzate de expunerea la soare.

Apa de cocos se poate bea ca atare sau o poți folosi pentru prepararea porridge-ului!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti