Despre Bergamotă și utilizările sale

bergamota, ce este bergamota, ulei esential de bergamota, utilizari bergamota -

Despre Bergamotă și utilizările sale

Bergamota este un fruct foarte misterios și utilizarea sa se datorează în special parfumului. Uleiul esențial de bergamotă este mai celebru decât planta. Se folosește în industria medicinală și în cea cosmetică, datorită proprietăților sale. Astăzi vom discuta despre Bergamotă și utilizările sale.

Probabil ai auzit de multe ori referindu-se la bergamotă ca la o floare și nu ca la un fruct. Ei bine, aceasta este de fapt fructul bergamotierului. Arborele este unul pitic și face parte din specia citrus. Bergamota și Lime-ul se confundă de cele mai multe ori la formă cu portocala și la culoare cu lămâia. Acest fruct are denumirea științifică de Citrus Bergamia.

După cum îi spune și numele, Bergamota provine din regiunea italiană Bergamo. Aici se aflau primii comercianți de această specie care ulterior au răspândit-o în întreaga lume. Conform unei legende, însuși Christofor Columb a participat la răspândirea acestei plante din Insulele Canare în toată lumea. În zilele noastre, bergamota se utilizează în Italia în special pentru beneficiile sale cosmetice.

Bergamota are diferite utilizări, printre care și uleiul esențial. Procesul de formare a esenței de bergamotă include extragerea acidului citric din fruct și din coajă esența, care se folosește pentru fabricarea parfumului de culoare verde.

Despre Bergamotă și utilizările sale

Despre Bergamotă se spune că este un fruct foarte misterior, utilizându-se în mai multe industrii. Cele mai cunoscute sunt cea cosmetică și cea medicinală. Sucul de bergamotă este o utilizare importantă a acestui fruct. Acesta este bergamota nutrio.rofoarte apreciat în întreaga lume pentru conținutul ridicat de vitamina C, datorită gustul său mai plăcut decât al lămâii și al grapefruitului. Gustul sucului de bergamotă este exact între acru și amar, iar din acest motiv este atât de căutat.

O altă utilizare a bergamotei este esența. Esența de bergamotă are proprietăți antibacteriene și din aceasta se fabrică tincturi care pot ameliora probleme la nivelul pielii și tenului. Bergamota se folosește în industria cosmetică pentru a trata răni, arsuri sau simple iritații. Tot în industria cosmetică, bergamota se folosește pentru fabricarea parfumurilor, săpunului, loțiunilor de corp sau deodorante.

Bergamota se utilizează și în aromaterapie. Uleiurile esențiale de bergamotă sau lumânări cu miros de bergamotă tratează depresia și relaxează complet mintea și corpul.

Câteva curiozități despre bergamotă și utilizările sale:

  • Se folosește în Italia pentru sosurile destinate pastelor
  • Devine toxică atunci când este în contact cu soarele. Din acest motiv, nu este recomandată expunerea la soare dacă tratezi pielea cu cremă sau tinctură de bergamotă.
  • Pentru a trata durerile în gât și tusea puternică poți apela la tinctura de bergamotă.
  • Early Grey Tea este fabricat prin utilizare bergamotei, aceasta fiind cel care oferă o aromă inconfundabilă.

Tags