Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Despre boabele de cacao

Despre boabele de cacao

Boabele de cacao reprezintă cea mai bună alegere dacă îți place aroma de ciocolată. Poți beneficia de gustul și proprietățile cicolatei fără zahăr adăugat, neprocesate și în stare naturală doar prin consumul de boabe de cacao. Sunt considerate super-alimente și se pot consuma în stare crudă pentru a adăuga un plus de echilibru alimentației. În următorul articol vom vorbi câte ceva despre boabele de cacao.

boabe de cacao nutrio.roMai întâi, ce sunt boabele de cacao?

Aceste super-alimente sunt semințele arborelui de cacao. Este originar din regiunile amazoniene și se cultivă în mai multe regiuni ale lumii. Boabele de cacao sunt considerate super-alimente datorită conținutului mare de substanțe sănătoase. Acestea se potrivesc alimentației raw vegane, vegetariene, variate sau vegane. Au un gust excelent și sunt foarte hrănitoare. Boabele de cacao sunt bogate în fosfor, cupru, magneziu, fier, seleniu,potasiu și zinc. Consumul lor asigură organismului un nivel destul de mare din substanțele nutritive din doza zilnică recomandată.

Care sunt beneficiile boabelor de cacao?

  1. Mențin sănătatea creierului.

Știm deja despre cacao și ciocolată că asigură o bună funcționare a creierului. Acest lucru se datorează capacității boabelor de cacao de a intensifica fluxul sanguin. Boabele de cacao pot ajuta vasele de sânge să se relaxeze și astfel să favorizeze memoria și capacitatea de concentrare.

  1. Contribuie la bună-starea organismului.

Cacaua este des utilizată ca un antidepresiv care stimulează creierul să elibereze neurotransmițătorii responsabili cu starea de spirit bună. Boabele de cacao au în compoziție o anumită ”moleculă a bucuriei” numită anandamidă. Aceasta este un compus care furnizează o stare de euforie și crește concentrația de serotonină. Despre boabele de cacao se mai spune că sunt un bun afrodiziac, îmbunătățind astfel întreaga stare a organismului.

  1. Protejează inima.boabe de cacao nutrio.ro

În boabele de cacao se află flavonoizi, catechine și epicatechine care au proprietăți antioxidante. Acestea sunt cele care luptă împotriva radicalilor liberi, întărind și protejând inima de apariția bolilor cardiovasculare. Consumul de boabe de cacao scade riscul de formare a cheagurilor de sânge care pot duce la insuficiență cardiacă sau atac vascular cerebral. Flavonoidele din compoziția boabelor de cacao îmbunătățesc circulația sângelui și previne apariția trombozei.

  1. Combat stările de oboseală cronică.

Boabele de cacao asigură un nivel ridicat de magneziu. În doar 100 de grame de boabe de cacao se regăsesc 272 de miligrame de magneziu. Acesta este cel care combate oboseala și oferă energie organismului. Oboseala cronică poate fi remediată printr-un consum moderat de boabe de cacao.

  1. Reduc presiunea arterială.

Flavonoidele din compoziția boabelor de cacao cresc elasticitatea vaselor de sânge și scad presiunea arterială. Acestea îmbunătățesc și mențin sănătatea sistemului circulator. Antioxidanții din compoziția boabelor de cacao au capacitatea de a stimula oxidul nitric – substanță care ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Consumul boabelor de cacao poate ajută întregul organism, lucru neștiut despre boabele de cacao. Acestea nu dăunează organismului și nu conțin zahăr!

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti