Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Despre busuioc și câteva rețete care să îi încânte pe cei dragi

Despre busuioc și câteva rețete care să îi încânte pe cei dragi

Busuiocul este una dintre cele mai apreciate mirodenii dintre toate. Se utilizează în bucătăria thailandeză și cea italiană, iar în România îl întâlnim în diferite preparate. Aroma sa excelentă oferă preparatelor o savoare inconfundabilă și delicioasă. În următoarele rânduri vom discuta despre busuioc și câteva rețete care să îi încânte pe cei dragi!

Această plantă este originară din Asia, dar astăzi se cultivă în aproape toate colțurile lumii. Există mai multe specii ale busuiocului, dar cel mai cunoscut este cel dulce, urmat de gratissimum, tulsi și americanum. Cel din urmă nu se cultivă în America, ci în Asia și Africa.

Pe lângă aceste soiuri, mai amintim câteva dintre cele peste 150:

  • Busuiocul lămâie – are o aromă picantă și este potrivit pentru prepararea peștelui, a salatelor și deserturilor în stil italian.
  • Busuiocul thailandez – are un gust între lemnul dulce și anason.
  • Busuiocul anason – se utilizează în special pentru dulciuri și ceaiuri, datorită aromei fine.
  • Busuiocul dark opal – are un gust mai aspru și amărui, dar este foarte bun pentru prepararea ceaiurilor.
  • Busuiocul african blue – are un gust camforat și se folosește în special în supele de pasăre și majoritatea preparatelor asiatice.

Ce beneficii are busuiocul?

  • Este antidepresiv și acționează ca un energizant, îndepărtând rapid efectele surmenajului și echilibrează starea psihică.
  • Reglează digestia și glandele endocrine, tonifiind organismul și îmbunătățind starea metabolismului celular.
  • Ceaiul de busuioc este potrivit pentru persoanele care suferă de migrene cauzate de stări de nervozitate, este antidepresiv, diuretic, expectorant și tonic.
  • Tinctura bazată pe busuioc este recomandată pentru migrene, depresie, gastrită, colită și ulcer.

 

Rețete cu busuioc: 

  1. Pesto preparat acasă.

Ai nevoie de două căni de busuioc proaspăt și o lingură de busuioc uscat, 30 ml de ulei de măsline, 3 căței de usturoi și două linguri de parmezan ras. Pune totul într-un blender și lasă la mixat până obții o textură cremoasă și moale.pesto nutrio.ro

  1. Roșii la cuptor cu busuioc și brânză feta.

Ai nevoie de 8 roșii, o lingură de oregano uscat, două fire de busuioc, două fire de oregano, două linguri de ulei de măsline, 200 de grame de feta, sare și piper. Taie roșiile felii mai groase, iar feta se taie cuburi mari. Pune feta într-o tavă pentru sufleu și peste ea adaugă roșiile. Stropește-le cu ulei de măsline, sare și piper, apoi punele la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute. După ce le-ai scos din cuptor adaugă peste ele busuiocul și oregano. Servește-le cu pâine tip baghetă dată la cuptor cu usturoi.

  1. Bruschette cu roșii, busuioc și ricotta.

Ai nevoie de jumătate de pâine baghetă, două roșii medii, 3-4 frunze de busuioc și două linguri de ricotta. Taie felii de 3 cm de baghetă și dă-le la cuptor pentru 10 minute. Într-un bol pune ricotta și busuiocul tocat, apoi amestecă energic cu o lingură. Pune amestecul peste pâine, iar pe deasupra pune câte o felie subțire de roșie.

Poftă bună!

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti