Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Despre cafeaua din cicoare

Despre cafeaua din cicoare

Cicoarea era folosită drept înlocuitor de cafea în România și Europa pe timpul crizelor economice, când cafeaua autentică nu era disponibilă. Astăzi, cicoarea se folosește de către adepții unui stil de viață sănătos pentru a beneficia de proprietățile sale. În următorul articol vom discuta despre cafeaua din cicoare.

Cafeaua autentică este inlocuită de cea din cicoare datorită gustului pe care îl are aceasta. Prin procesul de coacere, cicoarea are un gust similar cu cel al cafelei. Cafeaua din cicoare are un mod de preparare identic cu cel al cafelei autentice, așadar fie o prepari acasă, fie o poți cumpăra. După preferințe, poți cafea din cicoare nutrio.roadăuga lapte, frișcă sau condimente pentru cafea. Cicoarea se poate prepara ca o cafea caldă sau ca un frappe, cu gheață, ideal pentru zilele toride de vară.

Ce este de fapt cicoarea?

Dacă tot vorbim de cafeaua din cicoare, trebuie să știm mai întâi ce este cicoarea și de ce este indicată în locul cafelei obișnuite.

Cicoarea este o plantă erbacee lemnoasă. Are numeroase beneficii pentru sănătate, chiar perfectă pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. Printre beneficiile cicoarei se numără prevenirea arsurilor la stomac, reducerea problemelor digestive, reducerea durerilor de artrită, detoxifierea ficatului, detoxifierea vezicii biliare, prevenirea infecțiilor bacteriene, fortificarea sistemului imunitar, reducerea riscului de boli cardiace sau stimularea metabolismului.

Toate aceste beneficii ale plantei se datorează conținutului ridicat de vitamine și minerale. Cicoarea conține zinc, magneziu,calciu, acid folic, potasiu, fier, mangan, vitamina A, E, K, C și B6.

cafea din cicoare nutrio.roÎnainte de a fi consumată în locul cafelei, cicoarea se folosea drept remediu naturist încă de acum câteva sute de ani. Rădăcina de cicoare era folosită pentru a remedia problemele hepatice sau curățarea sângelui. Astăzi, cicoarea se folosește atât pentru aceste proprietăți, cât și drept înlocuitor fără cofeină al cafelei. Acționează la fel ca și cafeaua obișnuită, stimulând digestia și metabolismul. Un metabolism care funcționează normal, va menține sănătatea sistemului digestiv și intestinal.

Cafeaua obișnuită este cea care de multe ori influențează nivelul tensiunii arteriale și prea multă cofeină poate duce în cazuri rare la infarct miocardic. Nivelul tensiunii arteriale este cel care ne influențează la rândul său modul de funcționare al inimii. În cazul cafelei de cicoare, aceasta protejează inima și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. Consumul de cafea de cicoare reduce nivelul trigliceridelor și a cantității de colesterol. Astfel, cicoarea poate reduce riscul apariției aterosclerozei și hipertensiunii arteriale. Colesterolul mare și nivelul trigliceridelor sunt cele responsabile cu bolile de inimă.

Despre cafeaua de cicoare putem spune că este cea mai potrivită pentru a-ți menține un stil de viață perfect sănătos! Băuturile au și ele un procent important din funcționarea organismului, influențând o mare parte din funcțiile acestuia. Renunțarea la băuturi alcoolice, acidulate și la cafeaua obișnuită va aduce îmbunătățiri semnificative asupra organismului!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti