Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Despre ceaiul alb – beneficiile și proprietățiile sale

Despre ceaiul alb – beneficiile și proprietățiile sale

Ceaiul alb are o savoare delicată și oferă un gust proaspăt ori de câte ori este consumat. Se compară la gust cu aromele de castane, miere, piersici și caise. Ceaiul alb provine din aceeași plantă ca și cel verde, negru și ceaiul oolong, respectiv Camellia Sinensis. În următoarele rânduri vom vorbi despre ceaiul alb – beneficiile și proprietățiile sale.

De fiecare dată când te simți rău, în ceea ce privește afecțiunile ușoare, ceaiul este cel mai recomandat. De asemenea, ceaiurile sunt benefice și pentru pierderea în greutate sau eliminarea grăsimii de pe o anumită parte a corpului. Spre exemplu, ceaiul de ghimbir și lămâie poate reduce grăsimea de pe abdomen, în timp ce ceaiul verde are efect asupra întregului corp.

Ceaiul alb este cel mai puțin procesat, dintre toate tipurile de ceai. Frunzele sale sunt recoltate o singură dată pe an, primăvara. Sunt aleși doar mugurii tineri și frunzele care se usucă la soare. Ceaiul are o culoare aurie și o aromă deosebită. Este un sortiment delicat datorită procesării minime. Frunzele sale se recoltează înainte să fie deschise complet, când mugurii sunt acoperiți de un puf alb și fin. De aici vine și denumirea de ceai alb.

Vorbind despre ceaiul alb – beneficiile și proprietățile sale, trebuie să știi că aroma sa delicată și proaspătă se datorează mugurilor și frunzelor care sunt selectate natural și uscate meticulos și rapid. Acestea nu trebuie să se oxideze pentru a-și menține aroma specială. Diferența dintre ceaiul alb și ceaiul verde este reprezentată de modul în care ambele sunt prelucrate.

Ceaiul verde se aburește sau se prăjește pentru prevenirea oxidării, iar în cazul celui alb se lasă să se usuce în mod natural frunzele tinere și mugurii. Acestea se recoltează mai devreme și din acest motiv ceaiul alb este mai dulce și are o aromă mai delicată decât ceaiul verde.

Proprietățile ceaiului alb

Acest tip conține substanțe nutritive și proprietăți antimicrobiene ce pot proteja organismul în lupta cu anumite boli, contribuie la fortificarea sistemului imunitar și îmbunătățește starea generală de sănătate. Ceaiul alb are o cantitate mare ceai alb nutrio.rode polifenoli, fitonutrinți și catechine. Tot în compoziția sa se află fluor, flavonoide și tanin.

Beneficiile ceaiului alb

  • Este un antioxidant puternic. Cantitatea mare de antioxidanți din compoziția ceaiului alb stimulează sănătatea organismului, protejându-l de numeroase boli, scade colesterolul și favorizează pierderea în greutate. Polifenolii din compoziția acestuia fac mai puțin dăunători radicalii liberi.
  • Stimulează metabolismul. Ceaiul alb are contribuție asupra sistemului de lipoliză. Acest proces implică arderea grăsimilor și menținerea unei greutăți corporale normale. Ceaiul alb este o sursă importantă de antioxidanți cu ajutorul cărora poți stimula metabolismul.
  • Este un puternic antiinflamator. Ceaiul alb reduce cu ușurință riscul de artrită reumatoidă. Dacă suferi de acestă boală inflamatorie, ceaiul alb reduce inflamația și ameliorează durerile provocate de aceasta.

Acum că ai aflat câteva lucruri despre ceaiul alb – beneficiile și proprietățiile sale, îl vei include în alimentația ta?

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti