Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Despre grâul spelta

Despre grâul spelta

Grâul spelta este unul din cele mai vechi tipuri de cereale din lume. Diferența dintre grâul comun și spelta este că la cel spelta, bobul este protejat de pale după recoltare. Gustul grâului spelta este intens, ușor asemănător cu cel al nucii. Acest tip de grâu se cultiva încă de acum mai bine de 5000 de ani, în Caucaz și vestul Asiei. În următoarele rânduri vom vorbi despre grâul spelta și ce beneficii aduce organismului.

În compoziția acestui tip de grâu se află un conținut ridicat de vitamine, minerale, fibre, grăsimi, carbohidrați și albumina. Grâul spelta conține vitaminele A, E, niacină și vitamine din complexul B (B1 și B2). Substanțele nutritive din grâul spelta asigură o alimentație sănătoasă și doze optime din necesarul zilnic recomandat de nutrienți.

Comparativ cu grâul obișnuit, grâul spelta are un conținut mare de minerale esențiale precum calciul, fosforul, magneziul și fierul, dar și acizi grași esențiali. Un consum regulat de grâu spelta stimulează metabolismul, detoxifică organismul și accelerează activitatea rinichilor. Produsele din grâul spelta asigură un consum mic de calorii pe toată perioada zilei, fiind bogate în fibre care mențin senzația de sațietate un timp îndelungat.

Alte beneficii ale grâului spelta includ stimularea regenerării celulelor, crește potențialul intelectual, are efecte benefice asupra măduvei și splinei, fiind ideal pentru pacienții care suferă de leucemie. Despre grâul spelta putem spune că se poate include în alimentația copiilor. Acesta se digeră mai ușor decât grâul obișnuit și este mult mai hrânitor decât acesta. Nu produce alergii la sugari, la fel ca și grâul comun și asigură o dezvoltare armonioasă a corpului.

Grâul spelta are un conținut ridicat de gluten, dar poate fi tolerat de persoanele cu sensibilitate la gluten. Structura moleculară a proteinelor este aproape similară cu plasma umană, acesta fiind motivul pentru care persoanele cu intoleranță la gluten pot consuma grâul spelta.

faina de grau spelta nutrio.roAcest tip de grâu se recomandă a fi introdus în alimentația persoanelor care suferă de diabet, boli de inimă, migrene, aterosleroză sau cancer. Calitățile și cantitatea mare de nutrienți pot trata cu ușurință bolile degenerative, îmbolnăvirea pielii, tulburările digestive și metabolice sau dereglarea mucoasei. Consumul regulat de grâu spelta stimulează metabolismul de la nivelul sistemului nervos și îmbunătățește formarea sângelui.

Grâul spelta poate fi introdus în diferite rețete delicioase, înlocuind cu succes alte ingrediente. Acesta este foarte sănătos, contribuie la buna dispoziție, protejează copii de diferite boli și alergii, dar și adulții de îmbătrânirea prematură, obezitate sau supraponderalitate.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre grâul spelta este că substanțele pe care le conține au o capacitate mare de solvabilitate. Acest lucru înseamnă că organismul le va asimila mai ușor, digestia nu va întâmpina probleme și organismul nu mai face atât de mult efort. Nutrienții se absorb cu ușurință și pot fi folosiți mai repede de către organism.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti