Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Despre Maca – beneficii și proprietăți

Despre Maca – beneficii și proprietăți

Probabil ai auzit deja despre pudra de maca și utilizările sale dar nu ai încercat să o consumi. Maca este de fapt o rădăcina a unei plante ce se cultivă în Argentina, Paraguay, Bolivia și Peru. Rădăcina este foarte rezistentă, supraviețuint la temperaturi foarte joase și altitudini mari. Planta se cultivă la cele mai mari altitudini din lume, ajungând până la 4100 de metri înălțime. În următoarele rânduri vom vorbi despre maca – beneficii și proprietăți.

Maca are o mulțime de nutrienți și din acest motiv este foarte benefică pentru sănătate. În momentul scoaterii din pământ, rădăcina poate avea culoare galbenă, crem, roz deschis, negru sau mov. Gustul său este picant și dulce, iar aspectul este similar cu cel al ridichilor, doar că mai mare.

În compoziția rădăcinii se află tiamină, riboflavină, vitamina B6, calciu, fier și zinc. Toate aceste vitamine și minerale ajută la multiple funcții ale organismului, după cum urmează:

  • Tiamina sau vitamina B1 ajută la randamentul energic al metabolismului, benefică pentru sistemul nervos și funcționarea corectă a psihicului și inimii.
  • Riboflavina sau vitamina B2 menține un nivel optim de globule roșii, îmbunătățește aspectul pielii și vederea. Vitamina B2 contribuie la asimilarea fierului și protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
  • Vitamina B6 ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos, la formarea celulelor roșii din sânge, reduce oboseala și reglează activitatea hormonală.
  • Calciul are un rol esențial pentru oase și dinți, contribuint la funcționarea normală a enzimelor digestive și a neutransmițătorilor.
  • Fierul ajută la menținerea funcțiilor cognitive, la transportul normal al oxigenului în sânge și la funcționarea normală a sistemului imunitar.
  • Zincul menține un nivel normal de testosteron în sânge și ajută la fertilitate.

Proprietăți ale rădăcinii Maca: pudra de maca nutrio.ro

  • Fungistatice
  • Anticarcinogene
  • Antioxidante

Aceste proprietăți îmbunătățesc nivelul energic, rezistența la stres și protejează oasele.

Beneficii ale rădăcinii de maca:

Este un puternic afrodisiac

Maca are efecte asupra libidoului și datorită nivelului mare de iod, acizi grași esențiali și zinc, maca îmbunătățește starea generală și echilibrează hormonii sexuali. Această rădăcină este cunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți funcția erectilă masculină. În cazul bărbaților, maca mai poartă numele și de ”viagra naturală”.

Reduce simptomele menopauzei

Simptomele menopauzei produc o mulțime de efecte negative în corp și de asemenea, dezechilibrul hormonal. Consumul de maca ajută la echilibrarea acestui nivel datorită nutrienților. Suplimentele cu maca pot reduce bufeurile, depresia, transpirația nocturnă sau insomnia.

Crește rezistența la efort

Maca are capacitatea de a întări rezistența fizică și de a crea energie cu ajutorul nutrienților. Pudra de maca se folosește de obicei de sportivi în shake-uri sau deserturi și se consumă înainte sau după antrenament. Aceasta poate ajuta și la procesul de refacere musculară.

Imbunătățește funcțiile metabolice

Rădăcina de maca are un rol esențial în acest proces, contribuind la eliberarea energiei pentru activitatea corpului și accelerează procesul de creștere și dezvoltare.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti