Edamame nu este un aliment atât de cunoscut, din contră, are o popularitate scăzută printre români. Totuși, există persoane care au adoptat deja un stil de viață sănătos și au inclus boabele edamame în alimentația lor. Acest tip de boabe este foarte popular în bucătăria japoneză, chineză, coreeană și indoneziană. Astăzi vom vorbi despre edamame – ce este și cum se consumă.
Alimentul edamame este reprezentat de boabele tinere de soia ce se gătesc direct din păstaie.
Soia verde este foarte asemănătoare cu fasolea verde. Aceasta are păstăi mici în interiorul cărora se află boabele de soia. Boabele de soia tinere se gătesc direct din păstaie și poartă numele de edamame. În compoziția acestora se află un nivel ridicat de proteine care poate ține locul cărnii într-un regim alimentar vegetarian.
Când te-ai hotărât să gătești edamame, îndepărtează capetele păstăii și fierbe-le sau gătește-le la abur. Le poți condimenta după preferințe, cu sare sau cu usturoi. Boabele gătite au un gust excelent și pot înlocui cu succes carnea, așadar vegetarienii îl consumă cu siguranță! Desigur, chiar dacă nu te afli printre acest tip de persoane, poți consuma edamame pentru beneficiile pe care le aduce organismului.
Probabil deseori te-ai întrebat despre edamame – ce este și cum se consumă, dar totuși care sunt beneficiile sale?
În compoziția păstăilor de edamame se află proteine, fibre, grăsimi sănătoase și toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru organism. Acestea conțin vitamina E, B, C, magneziu, cupru, mangan, calciu și fier. Printre beneficiile păstăilor de edamame se află antioxidanți care curăță organismul de efectele toxice ale radicalilor liberi. Un consum regulat de edamame poate întâri și stimula sistemul imunitar pentru a lupta mai ușor cu bolile.
Zilnic, organismul are nevoie de un aport optim de minerale, vitamine și nutrienți care să îl ajute să fie energic, să reziste la stres și boli. Ei bine, acest lucru este destul de ușor dacă vei consuma alimente benefice în acest scop. Desigur, dacă simți că alimentele nu sunt suficiente, poți apela și la suplimente. Edamame face parte din categoria alimentelor benefice pentru organism, care oferă un plus la procentul de minerale, vitamine și nutrienți. Consumul regulat poate îmbunătății chiar și densitatea osoasă, datorită conținutului ridicat de izoflavone.
În doar 100 de grame de edamame, beneficiezi de 10 grame de carbohidrați, 6 mg de sodiu, 64 mg de magneziu, 6,1 mg de vitamina C și 63 mg de calciu. Cele 10 de grame de carbohidrați au 50% de fibre alimentare care ajută la menținerea senzației de sațietate o perioadă mai lungă. Așadar, edamame se recomandă și în cazul dietelor pentru pierderea în greutate.
Despre edamame – ce este și cum se consumă deja știm, astfel poți face alegerea corectă în ceea ce privește alimentația ta cât și a celor din jur. Boabele tinere de soia sunt ideale pentru o alimentație sănătoasă, bazată pe minerale și vitamine care să ofere corpului un aport optim.