Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Ghee – ce este și ce beneficii aduce organsimului

Ghee – ce este și ce beneficii aduce organsimului

Ghi, așa cum se pronunță, este un cuvânt ce provine din sanscrită și traducerea sa este unt clarificat. Untul ghee a devenit popular cu puțin timp în urmă la noi în țară și se poate prepara acasă sau îl poți cumpăra. Este un aliment gustos și foarte sănătos despre care vom vorbi astăzi. Ghee – ce este și ce beneficii aduce organismului.

Untul clarifiat, purificat sau simplu se folosește încă din antichitate în India. Ayurveda este cel mai complex sistem de cunoștințe medicale de pe planetă, iar acolo untul Ghee este recunoscut drept cel mai bun ulei pentru gătit și numit ”elixirul vieții”. Ghee se mai folosește și în industria farmaceutică, în unguente care tratează afecțiuni ale pielii.

Deși are un conținut mare de grăsimi saturate, untul ghee nu este nesănătos, așa cum pare. Este compus doar din acizi grași și nu se depune, fiind digerat în proporție de 96% de către organism. Împreună cu uleiul de cocos, untul ghee este o grăsime chiar sănătoasă, datorită acizilor grași ușor de digerat. Acesta ajută la fortificarea și dezvoltarea membranelor celulelor și poate genera organismului un aport important de vitamina A, E, D, K, omega 3 și omega 6. Acestea sunt foarte importante pentru funcționarea corectă a inimii, sistemului imunitar, oaselor și creierului.

Ghee are capacitatea de a hrăni toate organele și țesuturile. De asemnea, poate crește vigoare organismului, are proprietăți antioxidante, antitoxice și benefic pentru persoanele care suferă de afecțiuni psihice.  

Ghee – ce este și ce beneficii aduce organsimului

Ghee este un unt ce se obține prin topirea untului clasic. Procesul de topire faceghee nutrio.ro ca fiecare componentă a untului clasic să se separe după densitate. Apa se evaporă, corpurile solide vor pluti la suprafață și se îndepărtează, untul clarifiat rămâne la suprafața și se toarnă în alt vas. Ghee are un punct de topire mai mare, respectiv la 252 de grade celsius, în timp ce untul clasic se topește la doar 163 și maxim 190 de grade. Untul ghee se utilizează în locul uleiului, fiind ideal pentru toate preparatele ce necesită prăjire. Termenul de valabilitate este de asemenea mai mare decât în cazul uleiului și untului clasic. Cu cât este mai maturat, cu are mai multe beneficii.

Ce beneficii aduce organismului untul Ghee?

Datorită conținutului mare de vitamine și minerale, untul Ghee scade colesterolul, lubrifiază mucoasele, înfrumusețează pielea și protejează organismul împotriva îmbătrânirii. Proprietățile antioxidante ale untului luptă împotriva radicalilor liberi și reduc din efectele nocive ale acestora asupra organismului. Ghee este recomandat și în cazul soliștilor care au probleme cu vocea după răceala sau în timpul răcelii. Acesta poate face vocea mult mai bună.

Untul ghee poate îmbunătății întregul organism, reduce din grăsimile consumate și implicit ajută la pierderea în greutate. Este benefic pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei care suferă de sensibilitate la lactoză.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti