Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Importanța curățării tenului

Importanța curățării tenului

Oglinda oricărei femei, tenul trebuie curățat și îngrijit la de două ori pe zi sau minim în fiecare final de zi. Mediul în care trăim ne expune la o mulțime de factori dăunători precum praful sau poluarea. Cum gradul poluării crește din ce în ce mai mult, iritațiile pe piele, afecțiunile eruptive și eczemele sunt din ce în ce mai dese. Chiar și domnii au nevoie să își îngrijească pielea, astfel astăzi vom vorbi despre importanța curățării tenului.

Curățarea tenului este o acțiune deosebit de importantă. Cu ajutorul produselor potrivite și a miscărilor corect, celulele epiteliale moarte de pe față sunt înlăturate. Odată cu dispariția lor, îndepărtăm și praful, dar și alte impurități ce contribuie la dilatarea porilor. Fiecare zi în care ieșim afară, efectele poluanților încep să apară. Cum ne dăm seama de acest lucru? Pielea capătă un aspect lucios.

Cum trebuie spălat tenul?

Primul pas este să te clătești pe față cu apă din abundență, apoi sa utilizezi produsul de curățare potrivit. Masează tenul cu vârful degetelor, după care aplică produsul pe decolteu și gât. Următorul pas este să te clătești din nou. Clătirea tenului după aplicarea produselor este foarte importantă pentru că substanțele toxice pot afecta tenul. Nu șterge fața cu mișcări energice, ci doar aplică un prosop moale și tapotează ușor.

De ce este important să îmi curăț tenul de două ori pe zi?

Pe timpul nopții, transpirația și aerul din încăpere intensifică producerea de sebum. Dimineața, excesul de sebum se vede imediat, iar fața începe să adune impurități. Transpirația, împreună cu frecarea feței de pernă vor contribui la înmulțirea punctelor negre. De cealaltă parte, seara, tenul se curăță pentru a îndepărta toate impuritățile adunate pe timpul zilei. Căldură, praf, poluare, toate vin în ajutorul distrugerii tenului. Dacă sari peste curățarea feței, cel mai probabil în două zile vor apărea coșurile și s-ar putea să te confrunți cu acneea.

Sunt câteva instrumente de curățare la care poți apela de fiecare dată când îți îngrijești tenul. Acestea se utilizează în funcție de tipul de ten și gradul de sensibilitate al acestuia.

Peria facială este una dintre cele mai populare instrumente. Acționează similar cu cea de dinți, dar se folosește pentru piele. Are peri moi și mari pentru a curăța în mod delicat pielea. Este ideală pentru exfolierea tenului, dar ai grijă la mișcări: dacă sunt prea intense te vei irita. Desigur, iritarea pielii se poate produce și în cazul unor perii prea tari pentru tenul tău.

Șervețelele demachiante sunt o soluție utilă și rapidă pentru curățarea tenului. Acestea acționează prin îndepărtarea machiajului și a impurităților de pe ten. Achiziționarea lor trebuie făcută în funcție de tipul de ten și substanțele din compoziția acestora pentru a evita iritațiile sau erupțiile de pe piele.

Acordă-i tenului o atenție deosebită, deoarece el te va reprezenta oriunde mergi! Atât doamnele, cât și domnii trebuie să își îngrijească tenul și să împiedice apariția eczemelor, a iritațiilor sau a altor erupții dificile.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti