Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Importanța utilizării colagenului în materie de frumusețe

Importanța utilizării colagenului în materie de frumusețe

Fiecare dintre noi își dorește un aspect mereu tânăr, care să nu se deterioreze și un organism sănătos. Desigur că acest lucru este posibil cu ajutorul unor mici trucuri care oferă efectul de piele tânără. Pentru ca pielea să arate bine la exterior, trebuie ca interiorul să funcționeze în parametrii normali. Dorința de a combate îmbătrânirea prematură a făcut posibilă dezvoltarea unei arme – colagenul lichid. Vom vorbi în acest articol despre importanța utilizării colagenului în materie de frumusețe.

Colagenul are rolul de a întreține structura conjunctivă a țesuturilor și celulelor. Acesta este extrem de importane pentru funcționarea celulelor, structura, coeziunea, sănătatea și reproducerea lor. În structura pielii noastre se află 75% colagen, fapt care indică importanța utilizării acestuia. Pielea tânără și elastică este asigurată de colagen. Nivelul colagenului trebuie să fie la un nivel normal pentru a impiedica degradarea pielii.

Organismul nostru găduiește 28 de tipuri diferite de colagen. Însă, cele mai importante fiind tipul 1,2 și 3. Tipul 1 se găsește în mușchi, piele, oase, unghii, păr și tendoane. Deoarece joacă un rol vital în structura pielii, colagenul poate împiedica distrugerea celulelor pielii. Reducerea nivelului de colagen este cauzată de mai mulți factori interni și externi. Astfel, alimentația necorespunzătoare, excercițiile fizice reduse, menopauza sau fumatul pot duce la reducerea producției de colagen.

Cum contribuie colagenul la aspectul pielii?

Efectul anti-aging pentru piele al colagenului îl face cel mai cunoscut remediu în acest domeniu. Tratamentele pentru îmbătrânirea pielii includ colagen și cu ajutorul lor pielea devine mai elastică și mai strălucitoare. Producția de colagen scade pe măsură ce înaintăm în vârstă și din acest motiv avem nevoie de un stimul de producție. În acest fel apar ridurile, pielea este mai rigidă și se usucă tot mai repede. Aportul de colagen trebuie crescut după o anumită vârstă pentru a menține pielea suplă, netedă și elastică.

Nivelul de colagen optim în organism ajută și la eliminarea celulitei. Tot din categoria beneficiilor pentru piele face parte și reducerea aspectului de coajă de portocală. Apariția celulitei se datoreză atunci când stratul de grăsime de sub piele împinge în țesutul conjunctiv. Consumul de peptide de colagen ajută la eliminarea celulitei, potrivit unui studiu sponsorizat de producătorii de colagen.

Cum poți folosi colagenul?

Aplicarea cremelor pe bază de colagen îți vor oferi o piele de invidiat! Administrarea de colagen prin suplimente specifice va facilita producția de colagen la nivel local. De asemenea, poți apela și la implanturile cu acid hialuronic în zonele afectate, iar pielea va redeveni elastică și moale. Totuși, un regim alimentar echilibrat poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii și stimula producția de colagen. Substanțele nutritive necesare organismului sunt cele care produc o cantitate suficientă de colagen. Poți apela la câteva alimente de calitate care conțin colagen și în același timp să folosești creme bazate pe acestea. În acest fel, colagenul va fi atât la interior, cât și la exterior.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti