Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Întrebuințări ale uleiului de cocos

Întrebuințări ale uleiului de cocos

Beneficiile deja știute ale uleiului de cocos sunt recunoscute în întreaga lume. Acesta a fost folosit încă de acum mii de ani, datorită proprietăților pe care le are. Uleiul de cocos se poate utiliza atât intern, cât și extern, fiind foarte versatil. Astăzi vom vorbi despre numeroasele întrebuințări ale uleiului de cocos.

Pe plan intern (comestibil), uleiul de cocos se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul de cocos este un excelent înlocuitor pentru uleiul de floarea soarelui sau unt. Se folosește pentru a prăji sau găti alimente care nu necesită o cantitate mare de ulei. Îl poți folosi sub formă clasică (adăugând câte o linguriță în tigaie pentru a se topi) sau sub formă de spray.

 Acesta se integrează de asemenea și în prăjituri, cum ar fi brioșele, fiind ideal pentru gustul puternic de cocos. Este mult mai sănătos decât uleiul de floare soarelui și mai gustos decât cel de măsline. Uleiul de cocos poate da un gust excelent smoothie-urilor sau shake-urilor. Adaugă-l în băuturile tale zilnice și te bucuri de o doză în plus de energie.

Pe plan extern, printre sutele de întrebuințări ale uleiului de cocos amintim:

  • Demachierea.

Uleiul de cocos este cel mai bun demachiant în cazul unui machiaj rezistent la apă. Tot ce trebuie să faci este să înmoi un disc demachiant în ulei de cocos și cu mișcări circulare să îndepărtezi ușor machiajul. Acesta va curăța și tenul de impurități odată cu demachierea.

  • Mască de păr.

Pentru a avea mereu un păr moale și strălucitor trebuie neaparat să încerci uleiul de cocos! Adaugă un gălbenuș de ou, o lingură de miere simplă sau manuka, o lingură de ulei de măsline, o lingură de ulei de ricin și două linguri de ulei de cocos. Amestecă până ce obții o mixtură omogenă, după care aplic-o pe rădăcina părului și ușor pe vârfuri. Lasă masca să acționeze timp de 2-4 ore, apoi spală părul în mod obișnuit.

  • Scrub pentru corp. ulei de cocos nutrio.ro

Exfolierea este cheia pentru o piele mereu moale și catifelată. Amestecă două linguri de ulei de cocos, o lingură de sare grunjoasă sau zahăr brun și cu mișcări circulare întinde pe corp. Acest scrub va îndepărta pielea uscată de pe orice parte a corpului și o va lăsa complex hidratată.

  • Curăța argintul.

Uleiul de cocos poate curăța argintul sau cuprul fără a le afecta în vreun fel. Îl poți folosi cu ajutorul unei cârpe moi sau un disc demachiant din bumbac. Aplică o cantitate mică și șterge ușor bijuteria sau obiectul din argint. Obiectele vor căpăta un luciu frumos și vor fi curățate în profunzime.

  • Accentuează și accelerează bronzul.

Uleiul de cocos îți oferă strălucire pielii, iar vara se poate aplica pentru a accelera bronzul. Acesta oferă protecție solară și accelerează totodată bronzul. Se aplică înainte de expunerea la soare pentru accelerare și după pentru accentuare.

Acestea sunt doar câteva dintre mulțimea de întrebuințări ale uleiului de cocos!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti