Schimbarea stilului de viață cu unul mai sănătos este tot ce ai nevoie pentru o bună funcționare a organismului. Renunțarea la anumite obiceiuri alimentare nesănătoase poate duce la îmbunătățirea anumitor funcții. Un regim alimentar corect va ține la distanță mai multe afecțiuni și boli. În următoarele rânduri vom vorbi despre introducerea ghimbirului în alimentație care este o super idee!
Ghimbirul este tot mai utilizat într-o mulțime de bucătării. Chiar dacă gustul parfumat nu este pe placul tuturor, acesta se poate integra în mai multe rețete, fără să îl simți. Ghimbirul se poate folosi în alimentația zilnică, în preparate principale sau în dulciuri. Dozarea corectă a ghimbiriului în salate, sucuri, mâncăruri cu carne, legume sau smoothie-uri poate duce la o aromă specială a preparatelor.
Numeroasele beneficii ale ghimbirului sunt cele care îl recomandă perfect pentru introducerea în alimentație. Acesta poate ameliora simptomele și afecțiunile gastro-intestinale, inhibând starea de greață și vărsăturile. Efectul său carminativ (elimină gazele intestinale) poate calma rapid tractul intestinal. Se poate utiliza în tratarea durerilor în gât și a laringitei. Tot ce trebuie să faci este să îl consumi cu puțină miere și lămâie.
Efectele antiinflamatorii ale ghimbirului sunt perfecte pentru a remedia durerile reumatice. Poate trata cu ușurință osteoartrita sau artrita reumatoidă. Ghimbirul are efecte și vasodilatatoare care activează circulația sanguină periferică. Acest proces ajută la eliminarea senzației de picioare și mâini reci. Includerea ghimbirului în alimentație este benefică și pentru sursa importantă de minerale. Acesta conține potasiu, mangan, cupru și magneziu.
Utilizarea ghimbirului poate fi consumat sub formă de pudră, uscat sau proaspăt. De asemenea, mai poți utiliza și uleiul de ghimbir sau sucul. Ca un remediu perfect pentru grăsimea de pe abdomen, poți stoarce o lămâie în ceaiul de ghimbir proaspăt. Este ideal și pentru reducerea kilogramelor în plus, dar și alte afecțiuni.
În ghimbir se află gingerolul. Este un ingredient bioactiv din interiorul ghimbirului care are o mulțime de proprietăți medicinale. Are un efect antiinflamator și antioxidant, benefice pentru funcționarea corectă a organismului. Ghimbirul este folosit ca un remediu naturist pentru răceală, gripă, probleme digestive și articulare.
Rețete în care poți adăuga ghimbir:
- Limonadă de lămâie și lime. Pune într-un blender o jumătate de lămâie și jumătatea rămasă stoarce-o. Adaugă un lime și 2 cm de ghimbir. Mixează-le până obți o băutură, apoi adaugă câteva cuburi de gheață.
- Brioșe cu dulceață de ghimbir.
- Mâncare de legume peste care să razi 2 cm de ghimbir proaspăt.
- Ceai de ghimbir proaspăt. Pune la fiert 200 ml de apă, apoi în apa clocotindă adaugă 4-5 cm de ghimbir tăiat felii. Lasă-l să fiarbă timp de 10 minute, apoi pune-l într-o cană și adaugă două felii de lămâie. Pune ceaiul de o parte la infuzat și lasă-l 5-8 minute. Servește-l ca un remediu pentru răceală și gripă sau grăsime excesivă de pe abdomen.
- Carne de vită cu sos iute. Carnea se gătește după preferințe, apoi se face un sos din smântână vegetală, fulgi de chili și 2 cm de ghimbir ras.