Motive pentru care trebuie să consumi ovăz

calciu, fulgi de ovaz, mic dejun, minerale, ovaz, sanatate, tarate, vitamine -

Motive pentru care trebuie să consumi ovăz

Ovăzul are cea mai mare concentrație de minerale și vitamine. În compoziția sa se află vitamina B, proteine și grăsimi nesaturate. Cereala are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind printre puținele alimente care poate regla tranzitul intestinal. Sunt câteva motive pentru care trebuie să consumi ovăz, pe care le vei afla în acest editorial.

În Antichitate era utilizat de către cei care nu își permiteau alte alimente. Astăzi, folosirea ovăzului a devenit cea mai căutată printre nutriționiști. Succesul său se datorează conținutului mare de proteine care ajută la formarea masei musculare. Se utilizează în diferite preparate, de la micul dejun sau gustări.

Acesta se consumă sub formă de tărâțe sau ca și fulgi. Există o mulțime de rețete bazate pe fulgi de ovăz care îți oferă doza de energie încă de la micul dejun. Diferența dintre cele două forme o face procesul de obținere. Pentru a obține fulgii de ovăz, se usucă grăunțele, se taie în bucăți mici și se decojesc, urmând să fie feliate. Tărâțele sunt obținute din grăunțele integrale care sunt măcinate.

Motive pentru care trebuie să consumi ovăz: ovaz nutrio.ro

  • Conține carbohidrați, proteine, grăsimi sănătoase, oligoelemente, minerale și vitamine. Toate acestea contribuie la prevenirea senzației de oboseală, oferindu-ți energie pe toată perioada zilei.
  • Ovăzul conține vitamina E, A, D și câteva din complexul B. Acesta mai conține și calciu, fier și zinc. Calciul previne osteoporoza, fierul transportă oxigenul către țesuturile din organism, iar zincul metabolizează insulina.
  • Are o concentrație de proteine similară cu ouăle, laptele și carnea. Ovăzul are o concentrație de 25% proteine, fapt pentru care este ideal pentru întârirea și formarea musculaturii.
  • Datorită conținutului ridicat de aminoacizi esențiali, cereala reduce colesterolul rău și stimulează ficatul să producă lecitină. În componența ovăzului se află lizină, izoleucină, metionină, fenilalanină și leucină. Acestea sunt utile pentru curățarea organismului de metale grele.
  • Poate combate anumite boli, iritații ale pielii și infecții, cu ajutorul proprietăților emoliente. Se utilizează de asemenea în scopul tratării vărsatului de vânt sau a herpesului.
  • Reglează tranzitul intestinal datorită fibrelor din compoziția sa. Consumul de ovăz reduce acidul biliar și poate fi utilizat împotriva constipației.

Ovăzul este ideal pentru a pierde în greutate și a accelera metabolismul. Cereala poate fi utila în digerarea mai ușoară a alimentelor și aducerea sistemului digestiv la cursul normal. Nu permite formarea acidului și arsurilor la stomac, iar din acest motiv se consumă de obicei dimineața. Fibrele solubile din ovăz sunt cele care se ocupă cu aceste procese.

Supranumit ”regele cerealelor”, ovăzul previne problemele la inimă prin curățarea depozitelor de grăsime de pe pereții arterelor. Poate preveni și cancerul la sân, datorită fitoestrogenilor și lignanilor. Menține senzația de sațietate o perioadă mai lungă, fiind benefic în special pentru pierderea în greutate.

Consumul de ovăz regulat și conștient generează un stil de viață sănătos. Acesta previne mai multe boli, ajută la reglarea metabolismului și are un gust minunat alături de câteva fructe. Fie că pregătești micul dejun sau o gustare, asigură-

Tags