Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Oțetul din cidru de mere – de ce este atât de popular?

Oțetul din cidru de mere – de ce este atât de popular?

Oțetul din cidrul de mere este un ingredient cheie pentru salate, dar și pentru curele de curățare internă. Popularitatea sa se datorează numeroaselor utilizări și beneficii, printre care detoxifiere organismului și pierderea în greutate. Richard Hall, președintele Zenith Global (cel mai mare consultat alimentar) consideră că oțetul din cidru de mere va crește extrem de mult pe piața europeană în anii ce urmează. Astăzi vom discuta despre oțetul din cidru de mere – de ce este atât de popular?

Mai întâi, ce este oțetul din cidru de mere?

După cum îi spune și numele, oțetul se obține din fermentația cidrului de mere. În prima etapă de fermentație se adaugă drojdie care transformă zaharurile din mere în alcool. Următoarea etapă este formarea bacteriilor noi – Acetobacter. În această etapă alcoolul se transformă în acid acetic. Această substanță este principala din compoziția oțetului. Procesul de formare a oțetului din cidru de mere durează aproximativ 30 de zile.

Cum se consumă intern oțetul din cidru de mere?

Spre deosebire de utilizarea externă, utilizarea internă a oțetului din cidru de mere trebuie să respecte câteva reguli.

Astfel, înainte de a administra acest oțet trebuie să: otet din cidru de mere nutrio.ro

  • Îl diluezi. Nu îl poți consuma ca atare pentru că este foarte acid. Se consumă diluat într-un pahar cu apă sau altă băutură, nicidecum fără diluare. În caz contrar îți vei provoca arsuri pe gât sau să dizolvi smalțul dinților.
  • Îl dozezi. Dozarea nu este încă la un nivel concret, dar consumul zilnic a maxim două linguri de oțet diluat este sigur pentru toată lumea. Înainte de a atinge acest nivel, este recomandat să începi cu o doză mică, apoi să mărești până la două linguri. Chiar și cele două linguri trebuie diluate!
  • Combini cu alte alimente sau ingrediente. Oțetul din cidru de mere are un gust foarte puternic pe care îl poți diminua cu ajutorul îndulcitorilor naturali precum siropul de arțar, mierea, siropul de melasa sau cel de agave.

Oțetul din cidru de mere – de ce este atât de popular?

Popularitatea sa se datorează beneficiilor pe care le generează organismului, așadar, consumul regulat de acest oțet poate:

  • Preveni afecțiunile cardiovasculare.

Oțetul din cidru de mere contribuie la scăderea trigluceridelor și a colesterolului, fiind benefic pentru a proteja inima de afecțiunile cardiovasculare. Consumarea lui sub formă de dressing scade semnificativ riscul de boli la nivelul inimii.

  • Avea efect antibacterian.

Oțetul din cidru de mere conține acid acetic care are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Acesta stopează înmulțirea bacteriilor rezistente la antibiotice și pe cea a fungilor.

  • Scade nivelul zahărului din sânge.

Dacă ai probleme la nivelul zahărului, consumul de oțet din cidru de mere poate ține sub control acest lucru. Se administrează înainte de culcare și poate reduce din nivelul zahărului din sânge cu câteva procente. Acest oțet se recomandă persoanelor care suferă de diabet de tip 2 și nu numai.

 

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti