Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Oregano – planta aromatică și plină de beneficii

Oregano – planta aromatică și plină de beneficii

Oregano are o aromă excelentă atunci când este adăugat în mâncare. Acesta are câteva beneficii bine întemeiate pentru sănătate. Planta se poate folosi în numeroase preparate, aroma sa fiind cea care schimbă total gustul mâncării. Chiar și în cantități mici, oregano oferă preparatului un gust excelent. Astăzi vom vorbi despre ce este oregano – planta aromatică și plină de beneficii.

Vechii greci și romani au desemnat oregano drept simbol al fericirii. Tradiția cu mirii și miresele purtând coroane cu oregano în acele timpuri s-a răspândit foarte mult ți repede. La noi în țară, oregano este cunoscut drep un simplu condiment – lucru total greșit!

În compoziția plantei se află o mulțime de vitamine și minerale care o fac potrivită pentru utilizarea medicinală. Oregano conține vitamina A, K, E, C, folat, magneziu, vitamina B6, fibre, potasiu și calciu. Tot în compoziția sa se află și câteva substanțe fitochimice care la rândul lor au alte beneficii pentru sănătate.

Planta oregano este des utilizată în prepararea pizzei. Este o plantă de bază în bucătăria mediteraneană și în foarte multe părți ale lumii este cunoscută ca un simplu condiment. Oregano se mai numește și maghiran sălbatic, înrudit cu maghiranul dulce.

Oregano – planta aromatică și plină de beneficii

Oregano prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, dar amintim doar 5 dintre ele:

  1. Este antifungic și antibacterian.oregano nutrio.ro

Oregano are capacitatea de a elimina stafilococul auriu multiplu care este rezistent la antibiotice. Această acțiune se datorează carvacolului și timoului – fitochimicele din oregano. Substanțele fitochimice au acțiune antimicrobiană puternică, eliminând chiar Listeria și stafilocolul auriu. Uleiul esențial de oregano se poate utiliza în acest scop, fie ca atare, fie adăugat în săpunuri sau dezinfectante.

  1. Poate reduce infecția căilor respiratorii superioare.

Oregano are acțiune și antivirală, folosindu-se des în compoziția spray-urilor pentru gât. Se folosește des în industria farmaceutică uleiul esențial de oregano, reducând într-un timp foarte scurt simtomele infecțiilor căilor respiratorii superioare.

  1. Poate lupta împotriva cancerului.

Extractul de oregano duce la oprirea creșterii celulelor canceroase ale colonului. Carnosolul, substanța fitochimică din oregano, a fost studiată pentru proprietățile sale anticancerigene la cancerul de sân, piele, colon, leucemie și prostată. Rezultatele au fost uimitoare, acesta reușind să îndeplinească reducerea celulelor canceroase într-o anumită perioadă de timp.

  1. Are proprietăți antiinflamatorii.

În compoziția plantei se află beta-carofilen. Această substanța inhibă inflamațiile și reduce riscul de afecțiuni precum arterioscleroza sau osteoporoza.

  1. Este un puternic antioxidant.

Oregano conține un acid activ numit – acid rozmarinic. Acesta fortifică sistemul imunitar. Numeroase studii au demonstrat faptul că oregano are efect antioxidant de 42 de ori mai mare decât merele. Antioxidanții de origine vegetală se pot înmulți prin consumul de oregano și pot avea efecte mai bune decât cei din fructe sau legume.

Despre oregano – planta aromatică și plină de beneficii putem spune că este un „condiment” cu efecte puternice și avantajoase asupra organismului.

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti