Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Pasta de susan tahini – includerea ei în alimentație

Pasta de susan tahini – includerea ei în alimentație

Fiecare regiune, popor sau cultură are o anumită alimentație și un stil de la care nu se abat. Dorința de a fi tânăr mereu, de a menține sănătatea organismului și detoxifierea lui au fost motivele pentru care Grecia, Turcia și Orientul Mijlociu consumă foarte mult pasta de susan. Tahini este un ingredient de bază în hummus și halva, ambele populare și la noi în țară. În următorul articol vom discuta despre pasta de susan tahini – includerea ei în alimentație.

Ce este tahini?

Tahini este de fapt pasta obținută prin măcinarea susanului. Semințele de susan pentru tahini pot fi raw sau prăjite, cele din urmă oferind un gust mai intens pasta de susan tahini nutrio.ropreparatului. Tahini poate fi de două tipuri – light și dark. Tahini light este, după cum îi spune și numele, mai deschis la culoare și se obține din semințele de susan fără coajă. Dark-ul are o nuanță mai închisă și spre deosebire de cel light, semințele folosite au coajă. Acesta este ușor mai amar decât tahini light.

Pasta de susan are destul de multe calorii și din acest motiv se consumă moderat. Chiar dacă numărul caloriilor este mare, acesta oferă destul de mulți micro și macronutrienți. Așadar, aceasta este valoarea nutrițională a pastei de susan:

 • 90 de calorii per 15 grame și în aceeași cantitate, încă
 • 3 grame de proteine
 • 8 grame de grăsimi
 • 64 mg de calciu
 • 1,5 mg de fier
 • 3 grame de carbohidrați
 • 1-1,4 grame de fibre

Tot în compoziția acesteia se află grasimi mononesaturate care sunt recomandate pentru consum și aduc doar beneficii. Vorbind despre pasta de susan tahini – includerea ei în alimentație se bazează și pe vitaminele și mineralele pe care le conține. Această pastă este o sursă importantă de vitamina B2 și B6, cupru, acid oleic și linoleic, fosfor, zinc, mangan, antioxidanți și aminoacizi.

Ce beneficii are tahini?

 • Previne diabetul. Semințele de susan previne apariția diabetului de tip 2 datorită conținutului de grăsimi nesaturate. Pasta scade numărul de trigliceride – element ce contribuie la dezvoltarea diabetului.
 • Previne bolile cardiovasculare. Consumul moderat și regulat de pasta de susan tahini scade colesterolul rău din sânge și presiunea arterială. Substanțele nutritive precum calciul, magneziul și antioxidanții din compoziția sa protejează sănătatea inimii.
 • Contribuie la sănătatea oaselor. Magneziul și vitamina D au un rol vital în menținerea sănătății oaselor. Conținutul mare de magneziu din pasta de susan previne bolile la nivelul sistemului osos și le protejează împotriva fracturilor sau a entorselor.
 • Ajută la pierderea în greutate. Deși are multe calorii, pasta de susan se recomandă în lupta cu kilogramele în plus. Grăsimile sănătoase mențin senzația de sațietate o perioadă mai lungă și țin sub control apetitul.

Aceste informații fac esențial consumul de pasta de susan tahini – includerea ei în alimentație este extrem de benefică pentru întreg organismul!

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti