Deseori ne confruntăm cu lipsa somnului, a odihnei și implicit cu starea de nervozitate. Odihna insuficientă este cea care ne împiedică să efectuăm mai multe acțiuni și să ne urmăm ritmul obișnuit al vieții. Aceasta apare din varii motive și se trateaza atât cu medicamente, cât și cu remedii naturiste. Astfel, există plante care îmbunătățesc somnul și îți oferă odihna necesară.
Din dorința de a scăpa de această stare de anxietate, neliniște și oboseală, urmăm diferite tratamente care nu dau întotdeauna roade. Cum fiecare organism reacționează diferit, unele tratamente s-ar putea să nu fie potrivite pentru organismul tău. În ceea ce privește generarea acestor stări, motivul este clar: lipsa calității somnului și a odihei. Nu este neaparat necesar să optați pentru un tratament medicamentos, ci să încercați remedii naturiste.
Cum poate afecta lipsa somnului întregul stil de viață?
- Scade capacitatea de concentrare;
- Perturbă atenția;
- Generează o stare de oboseală acută;
- Nu îți permite să îți desfășori nicio activitate.
Insomniile, stresul și starea de neliniște afectează grav sănătatea sistemului imunitar și nervos, împiedicându-l să funcționeze corect.
Din cauza acestor stări, poți dezvolta afecțiuni precum tensiune arterială ridicată, dureri de cap, dureri de stomac, stări de vomă, greață, lipsa poftei de mâncare și pierderea în greutate. Pe lângă toate acestea, o problemă precum insomnia sau stresul pot duce și la apariția unor vicii precum fumatul sau alcoolul.
Stresul este mai grav decât ne imaginăm, fiind o boală a secolului XXI. Ai nevoie de câteva plante care îmbunătățesc somnul pentru a te ajuta să treci cu bine peste această perioadă. Fiecare persoană se confruntă la un moment dat cu o problemă ce îi provoacă insomnii, așadar nu ești singura!
Cum poți avea parte de un somn odihnitor și linistit?
Ceaiurile bazate pe plante se numără printre cele mai eficiente remedii împotriva insomniei și a stresului. Una dintre plantele benefice pentru această afecțiune este roinița. Roinița dispune de proprietăți depurative, antispastice, cardiotonice, antibacteriene, antivomitive, intelectuale și antidiareice.
Această plantă reduce tensiunea arterială și protejează întregul sistem cardiovascular și nervos. Roinița poate proteja inima de posibile degradări. Este benefică pentru tratarea stărilor de neliniște, ameliorarea tulburărilor de somn și oboseala acută. Se poate administra sub formă de ceaiuri care conțin roiniță, împreună cu alte plante.
Care sunt beneficiile roiniței? 
- Tratează anxietatea;
- Reduce durerile de reumatism;
- Ameliorează durerile intense de cap;
- Elimină stările de greață;
- Reduce starea de amețeală;
- Tratează indigestia;
- Tratează hipo și hipertensiunea;
- Tratează nevrozele cardiace.
Roinița face parte din puținele plante care îmbunătățesc somnul și tratează mai multe afecțiuni similare. Din cauza stresului cotidian, întregul organism are de suferit, provocând astfel numeroase afecțiuni. Atât sistemul imunitar, cât și cel cardiovascular, respirator și nervos sunt afectate de această boală a secolului. Pentru a combate depresia, stările de neliniște și lipsa somnului puteți apela la remedii naturiste. Acestea vor trata afecțiunile de care suferiți și nu vor afecta organismul. Cât despre tratamentul medicamentos, va trebui să cereți sfatul unui medic pentru a nu vă administra medicamente dăunătoare.