Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Plante care întăresc sistemul imunitar

Plante care întăresc sistemul imunitar

Sezonul rece e pe cale să înceapă, iar pandemia ne-a băgat pe toți în sperieți în ceea ce privește gripa sau răceala. Faptul că trebuie să ne întărim sistemul imunitar nu este un lucru nou, dar acum trebuie să insistăm foarte mult în acest aspect. Avem de ales între vitamine sub formă de pilule sau plante care întâresc sistemul imunitar. Vă invităm să aflați informații despre câteva plante care au beneficii asupra sistemului imunitar.

De fiecare dată când organismul nostru este în pericol, pentru orice boală, sistemul imunitar prezintă o linie de autoapărare. Nu doar gripa sau răceala îl poate afecta, ci și celelalte boli. Spre exemplu, apariția parazițiilor intestinali slăbește sistemul imunitar, cât și carențele de vitamine. De reținut este că nu doar vitamina C ajută la imunitate, ci toate vitaminele și mineralele existente.

Într-un sistem imunitar puternic se află proteinele, celulele, organele și țesuturile specializate care țin piept schimbărilor din corpul nostru. Acestea sunt cele care răspund de fiecare dată când în organism are loc o schimbare care ne-ar putea face rău.

Zilnic se fac studii care să demonstreze puterea plantelor față de sistemul imunitar și nu numai. Datorită faptului că un sistem imunitar deficitar ne poate distruge organismul, acesta este cel mai studiat. Nu uitați că un sistem imunitar puternic poate învinge cancerul! Imunitatea este cea care controlează sistemul nervos, cardiovascular și respirator.

legume nutrio.ro

Plante care întăresc sistemul imunitar:
  1. Ghimbirul – planta curăță sistemul limfatic și contribuie la eliminarea toxinelor care provoacă infecțiile fungice, bacteriene și virale. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, stimulează sistemul imunitar și este ideal pentru stările de greață. În combinație cu lămâia sau lime-ul, ghimbirul poate face o adevărată fortăreață din corpul nostru!

  2. Ginseng – extractul din ginseng reduce severitatea răcelii la adulți, potrivit unor studii științifice. Pentru a întări sistemul imunitar cu acest tratament, cere mai întâi sfatul medicului pentru a știi cu exactitate doza administrată.

  3. Usturoiul – din bătrâni știm că usturoiul este cel mai bun aliat împotriva răcelii. Ei bine, acest lucru este bazat pe compușii pe care îi are. Usturoiul conține molecule puternice și alicină. Acestea două ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, dezinfectează rănile și reduce infecțiile fungice.

  4. Gălbenelele - planta are proprietăți antivirale datorită cantității ridicate de flavonoizi. Aceștia sunt antioxidanți de origine vegetală și se folosesc în scopuri medicinale de foarte mult timp. Antioxidanții protejează celulele împotriva lezării din cauza radicalilor liberi.

  5. Echinacea – substanțele chimice din compoziția sa reduc infecțiile bazate pe virusuri. Planta are în componență un compus ce împedică virusurile și bacteriile să intre în celulele sănătoase.

  6. Cimbrul și Oregano – datorită compușilor aromatici, aceste plante au acțiune antimicrobiană. Le poți utiliza drept condiment în preparate, le poți inhala (uleiuri esențiale) sau le poți consuma sub formă de ceai. Cimbrul și Oregano desfundă sinusurile și asigură buna funcționare a sistemului respirator. Potrivit unor studii, uleiul esențial de oregano este superior unor antibiotice și nu are efecte secundare.

Consumul normal al acestor plante vă poate ajuta să dezvoltați un sistem imunitar puternic, chiar și la o vârstă înaintată. În ceea ce-i privește pe cei mici, vitaminele și mineralele din aceste plante vor dezvolta o adevărată fortăreață!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti