Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Plante cu care poți îmbunătăți digestia

Plante cu care poți îmbunătăți digestia

Sistemul digestiv este responsabil cu modul în care funcționează metabolismul. Dacă alimentele nu sunt digerate complet sau corect, apar probleme la nivelul sistemului digestiv. Printre ele se numără afecțiunile gastro-intestinale, constipația, indigestia sau balonarea. Acestea duc la acumularea kilogramelor în plus și la retenția de lichide. În acest articol vom vorbi despre plante cu care poți îmbunătăți digestia.

Buna funcționare a sistemului digestiv este asigurată de alimentație și stilul de viață. Dacă stilul de viață este unul haotic, iar nivelul de stres e foarte ridicat, problemele la sistemul digestiv nu vor ezita să apară. Atunci când hrana este digerată corect, sistemul imunitar va beneficia de toate vitaminele și nutrienții din mâncare. Digerarea corespunzătoare va genera o stare echilibrată de spirit și energie organismului.

Plante cu care poți îmbunătăți digestia:

  • Menta – se folosește pentru a elimina problemele de secreție biliară. Planta este cunoscută și sub numele de izmă bună, iar folosirea ei în alimentația zilnică poate ține la distanță flatulența și digestia lentă.

  • Mușețelul – cu ajutorul mușețelului poți vindeca diareea și crampele. Ceaiul și extractul de mușețel sunt benefice și în prevenirea apariției afecțiunilor gastro-intestinale.

  • Salvia – ceaiul de salvie este benefic pentru a susține procesul de digestie. Această plantă favorizează eliberarea bilei și reduce din balonare.

  • Lavanda – planta are o mulțime de proprietăți terapeutice printre care ameliorarea durerilor cauzate de colicii abdominali. Aceasta se poate utiliza și pentru tulburările digestive apărute pe bază de stres sau stări de balonare.

  • Ghimbirul – tratează indigestia și elimină crampele stomacale. Ghimbirul face parte din remediile naturiste folosite la ameliorarea afecțiunilor digestive.

  • Feniculul – semințele sunt bogate în fenicolă și anetol. Acestea favorizează procesul de digestie. Ceaiul de fenicul poate preveni balonările și tratează eficient aceste probleme datorită conținutului ridicat de uleiuri esențiale.

  • Sunatoarea – cu ajutorul ceaiului de sunătoare poți preveni problemele digestive, durerile stomacale și este benefic pentru detoxifierea ficatului.

  • Turmenicul – ideal pentru condimentarea mâncărilor asiatice, turmenicul se folosește pentru proprietățile sale. Poate ameliora stările de balonare și susține funcționarea corectă a ficatului cu ajutorul proprietăților antimicrobiene și antiinflamatoare.

  • Rozmarinul – stimulează producerea bilei și eliminarea ei. Utilizarea rozmarinului este esențială pentru a reduce spasmele.

Sistemul digestiv este cel care transformă alimentele în nutrienți și energie pentru organism. Nu acționează de unul singur, ci este susținut de sistemul imunitar, endocrin și nervos. Procesul de digestie începe de la hipotalamus – parte a creierului. Creierul este cel care contribuie la modul în care se digeră mâncarea, pe baza stării de spirit și a sănătății organismului.

Vârsta și sexul persoanei influențează foarte mult timpul de digerare al alimentelor. Astfel, procesul de digestie poate varia între 6-8 ore din momentul în care consumi, până ce alimentele vor ajunge în colon. Pentru a facilita acest proces, asigura-te că ai inclus câteva plante cu care poți îmbunătăți digestia.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti