Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Pulberea de guarana – înlocuitor al cafelei

Pulberea de guarana – înlocuitor al cafelei

A doua cea mai consumată băutură din lume, cafeaua, este principalul motiv pentru care mulți oameni se trezesc. Gustul său și energia pe care ne-o oferă cafeaua, o plasează în top 3 preferințe ale omenirii. Totuși, sunt foarte multe persoane care își doresc să renunțe la cafea dar nu au găsit încă ceva să îi țină locul. Află că pulberea de guarana este un înlocuitor al cafelei și despre aceasta vom vorbi în următoarele rânduri.

Guarana se cultivă în Brazilia și regiunea amazoniană din America de sud. Este un arbust peren, iar fructele sale sunt asemeni unor ochi. A devenit populară datorită concentrației ridicate de coferină. Guarana conține mai multă cofeină decât cafeaua! Boabele de cafea au un procent de cofeină de 1-2%, în timp ce frunzele de guarana ajung până la 4%.

Semințele de guarana erau utilizate de triburi pentru enerfie și forță. Misionarii iezuți erau impresionați de capacitatea membrilor triburilor de vânare zile la rând după consumul de semințe de guarana. Aceasta este și astăzi un ingredient de bază în fabricarea băuturilor energizante. În anul 1909, guarana era introdusă în băuturile energizante și non-alcoolice din Brazilia. Guarana se regăsește și în batoanele și produsele energizante, precum și sub formă de supliment alimentar pentru energie și rezistența la efort.

O cafea dimineața va avea nevoie de un companion pentru a ne ține energici. Acest companion este de cele mai multe ori încă o ceașcă de cafea. Nivelul de energie scade brusc în timpul zilei, iar cafeaua nu poate asigura un efect energic prelungit. În acest caz, cea mai potrivită este guarana. Consumul de pulbere de guarana favorizează menținerea energiei pe timpul zilei și eliberează lent cofeina în organism datorită taninurilor din compoziția sa.

Guarana mai dispune și de alte beneficii!

Deoarece asigură un nivel optim de energie, guarana poate lua repede locul cafelei! Este un înlocuitor natural și poate fi consumată zilnic. Pe lângă efectul energic pe care i-l oferă organismului, guarana mai poate ajuta la: 

  • Pierderea în greutate. Guarana este inclusă în suplimentele pentru slăbit deoarece menține senzația de sațietate pe termen lung.
  • Întărește rezistența la eftort și accelerează procesul de recuperare de după efortul fizic;
  • Stimulează apetitul sexual;
  • Ameliorează durerile de cap și reduce oboseala;
  • Îmbunătățește acuitatea mentală;
  • Tratează diareea;
  • Remediază durerile cauzate de artrită;
  • Combate efectele radicaliilor liberi.

În compoziția guaranei se află trei alcaloizi foarte puternici. Aceasta conține guaranina, teobromina și teofilina. Guaranina este de fapt, cafeina.

Alcaloizii din guarana tonifiază vasele de sânge, protejează inima, sistemul nervos central, asigură o mai bună concentrare și îmbunătățește funcțiile memoriei.

Pulberea de guarana poate fi adăugată în băuturile preparate acasă sau în preparatele pe bază de proteine pentru a asigura un boost de energie. Cu ajutorul acestei pulbere și o masă plinp de nutrienți, cafeaua va deveni de domeniul trecutului!

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti