Rețete cu bulgur

bulgur, retete bulgur, supa de bulgur -

Rețete cu bulgur

Bulgurul este foarte ușor de preparat, este sănătos și oferă foarte multe beneficii organismului. Acesta se obține din mai multe tipuri de grâu și boabele se usucă & macină pentru a fi mai facil de preparat. Bulgurul se gătește mai rapid decât grâul integral, timpul maxim este de 20 de minute (dacă este dur). Pentru a-l putea găti nu trebuie să ai vreo specializare finalizată, ci doar să știi cum se gătește orezul sau quinoa. Vom prezenta astăzi și câteva rețete cu bulgur pentru a beneficia de gustul său plăcut.

Care sunt valorile nutriționale ale bulgurului?

În compoziția sa se află vitamine, fibre, minerale, acizi grași Omega-3 și 6. Bulgurul mai conține fier, potasiu, mangan și foarte puține calorii. Ca o medie, în doar 182 de grame de bulgur se află: 34 de carbohidrați, 6 grame de proteine, 8 grame de fibre, 151 de calorii, acid folic (8% din DZR), magneziu (15% din DZR), fier (10%), mangan (55%), vitamina B6 (8%) și niacină (8%).

Rețete cu bulgur

bulgur nutrio.roBulgur cu legume:

  • 150 grame de bulgur
  • O ceapă roșie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Un morcov
  • 200 ml de supă de legume
  • 4 căței de usturoi
  • O lingură de pastă de tomate
  • Sare și piper
  • O linguriță de cumin măcinat.

Toacă ceapa mărunt împreună cu morcovul și ardeiul pe care le vei tăia cubulețe. Într-un vas mai mare, pune uleiul la încins și adaugă aceste ingrediente. Călește-le și pune peste pasta de tomate, cuminul, sarea, piperul și usturoiul pisat. Adaugă apoi bulgurul și supa de legume. Se lasă totul la fiert timp de 15 minute, până când scade lichidul complet. Lasă totul sub capac preț de câteva minute, apoi servește cu pătrunjel tocat.

supa bulgur nutrio.roSupă de linte și bulgur

  • 1,5 litri de supă de carne
  • 100 grame de bulgur
  • 200 grame de linte uscată
  • 20 grame de unt
  • O cepă medie
  • O conservă de roșii cubușețe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 20 de grame de unt
  • O linguriță de mentă uscată
  • O linguriță de fulgi de ardei iute
  • Un ardei gras roșu
  • O linguriță de cimbru uscat
  • Sare

Pune bulgurul și lintea în două recipiente separate peste care torni apă și le lași la înmuiat. Înainte de a face acest lucru, spală lintea în 2-3 ape. Toacă ceapa și ardeiul gras,apoi pune ardeiul în robotul de bucătărie pentru a obține o pastă. Uleiul de măsline și untul se pun într-o cratiță încăpătoare și se călește ceapa. Adaugă apoi supa de carne, roșiile, pasta de ardei și lasă ingredientele să fiarbă. Între timp scurge lintea și bulgurul. Pune-le în cratiță și adaugă sarea după gust. Totul trebuie să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. La final, se oprește focul și se lasă sub capac totul timp de 10 minute. Înainte de a pune capacul, adaugă menta, fulgii de ardei iute și cimbrul.

Încearcă să schimbi stilul alimentar cu câteva rețete cu bulgur și ingredientele preferate!


Tags