Tot mai multe rețete culinare au în atenția lor pastele. Acestea sunt sățioase, se găsesc sub diferite forme și cel mai important: pot fi fără gluten și bio! Tipul de paste fără gluten sau bio sunt potrivite pentru diferite diete. Ele se integrează perfect în alimentația celor cu intoleranța la gluten. În acest articol vom detalia două rețete cu fusilli tricolore care să îți încânte papilele gustative!
Iubitorii de paste știu că nu toate formele de paste au același gust. În funcție de preferințe, ele se potrivesc anumitor alimente. De exemplu, pennele au un gust mai bun dacă sunt făcute carbonara, spre deosebire de spaghetti, care se potrivesc unui sos roșu cu busuioc. Chiar și așa, dacă gusturile îți plac în combinații diferite, le poți încerca.
Fusilli tricolore sunt tipul de paste în formă de spirală mai groasă. Acestea pot fi integrale, din făină albă sau tricolore. Cele tricolore au un gust diferit, deoarece fiecare culoare este percepută altfel. Fusilli din speltă tricolore eco sau bio sunt foarte sănătoase și se integrează perfect în dieta celor care vor să piardă în greutate. Atât acestea, cât și restul formelor de paste integrale.
Fusilli tricolore cu sos alb și broccoli
Ai nevoie de: 300 ml apă, 150 gr de fusilli tricolore, 4-5 buchetețele de broccoli, smântână vegetală, piper alb, sare, un cățel de usturoi și ulei de măsline. Se pun pastele la fiert după indicațiile de pe ambalaj, iar la final se acoperă cu un capac și se lasă timp de 5 minute pentru a absorbi din apa rămasă. Într-o tigaie mai înaltă (o poți folosi pe cea wok) se incinge uleiul, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Peste usturoi se pune broccoliul și se acoperă cu un capac. Ingredientele se lasă la foc mic până ce este broccoliul suficient de moale. După ce s-a gătit, adaugă smântâna vegetală, sarea și piperul alb. Lasă-le să fiarbă câteva minute, apoi adaugă pastele peste ele și amestecă până ce s-au incorporat toate. Servește-le cu parmezan ras!
Fusilli tricolore cu sos de roșii și carne de vită 
Ai nevoie de: 300 ml apă, 150 gr de fusilli tricolore, o ceapă mică, o conservă de roșii decojite și mărunțite, 100 gr de carne tocată de vită, sare, piper și ulei de măsline. Pune pastele la fiert după cum scrie pe ambalaj, apoi într-o tigaie pune ceapa la călit în uleiul de măsline. Ceapa trebuie tocată mărunt și călită până se face sticlă (nu mai are culoarea albă, ci transparentă). Peste ceapă adaugă carnea tocată, apoi sarea și piperul. Amestecă până ce s-au incorporat condimentele, apoi lasă sub capac preț de 10 minute. După ce s-a gătit carnea, adaugă roșiile și 3-4 linguri din apa în care au fiert pastele. La final, incorporează pastele în carnea cu sosul roșu și adaugă 2-3 frunze de busuioc proaspăt.
Încearcă aceste rețete și spune-ne dacă ți-au plăcut!