Făina de cocos face parte din cele fără gluten. Aceste alimente nu provin din cereale și sunt mult mai sănătoase decât cele clasice. Este un ingredient nou în bucătăria multor persoane și foarta sănătos. Conține substanțe nutritive și din ea se pot realiza diferite deserturi. În acest articol vei putea vedea câteva rețete de deserturi cu făină de cocos.
Pentru obținerea laptelui de cocos se presează nuca de cocos și rămâne o pulpă. Această pulpă se usucă și macină mărunt, apoi se obține făina. Textura acesteia este foarte fină, similară cu cea de grâu.
Rețete de deserturi cu făină de cocos:
Fursecuri din făină de cocos:
Ai nevoie de (pentru 5 fursecuri): o treime de cană de faină de cocos, un sfert de cană de amidon, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, un sfert de linguriță de sare, o treime de cană de ulei de cocos, 1 lingură de miere, două albușuri și un ou.
Pentru a prepara aceste fursecuri trebuie sa amesteci făina cu amidonul, bicarbonatul și sarea. După ce s-au amestecat bine, se adaugă uleiul de cocos. Pregătește separat un bol în care să bați albușurile, oul întreg și mierea. După pasta obținută, integreaz-o în amestecul de făină și lasă amestecul un minut să se îngroașe. Împarte-l în 5 bucăți egale pe care le vei pune la copt 10-15 minute la 180 într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
Chec cu făină de cocos:
Ai nevoie de: jumătate de cană de făină albă, trei sferturi dintr-o cană de făină de cocos, 6 ouă, o lingură de miere, o linguriță de praf de copt, jumătate de cană de unt topit și o lingură de oțet de mere.
Amestecă într-un bol ingredientele uscate și separat bate ouăle cu ajutorul unui mixer. În ouăle bătute adaugă treptat oțetul, mierea și untul. Apoi incorporează ingredientele uscate tot cu ajutorul unui mixer. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la copt timp de 30 de minute la 180 de grade. Înainte de a tăia checul, lasă-l la răcit minim 20 de minute.
Gogoși pufoase cu făină de cocos și glazurate cu ciocolată
Ai nevoie de (pentru 12 gogoși): jumătate de cană de ulei de cocos, 6 ouă, jumătate de cană de miere, trei sfeturi dintr-o cană de făină de cocos, o linguriță de esență d evanilie, trei sfert de lingură de bicarbonat de sodiu și o linguriță de sare. Pentru glazuă ai nevoie de jumătate de cană de ciocolată neagră și o lingură de ulei de cocos.
Topește la bain marie sau în cuptorul cu microunde jumătatea de cană de ulei, apoi mierea timp de 20 de secunde. Amstecă ouăle și mierea cu blenderul, apoi uleiul și esența de vanilie. Treptat se adaugă făina, bicarbonatul și sarea. Cu ajutorul unei linguri pune amestecul într-o tavă pentru gogoși și coacele 15 minute la 180 de grade. Lasă-le să se răcească și adaugă glazura.