Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Sunătoarea și propritățile sale

Sunătoarea și propritățile sale

Sunătoarea este o plantă folosită cel mai des pentru a trata anumite afecțiuni. Aceasta se găsește sub mai multe forme, respectiv ceai, capsule sau tincturi. Proprietățile active ale plantei o fac ideală pentru ameliorarea unor dureri și îmbunătățirea întregii stări de sănătate. În acest articol veți afla ce este sunătoarea și proprietățile sale.

Face parte din categoria plantelor erbacee. Plantele de acest tip au o tulpină subțire, verde și moale. Crește în Europa, Asia de Est, America, Noua Zeelandă și Australia. Se cultivă în special în zonele de deal și câmpie. Florile galbene cu 5 petale în formă de stea se desfac larg, iar frunzele verzi au formă ovală. Tulpina sa ajunge de obicei la înălțimea de 30 de centrimetri și rareori la un metru. Dezvoltarea Sunătoarei depinde de zona în care crește și de factorii de meciu. Florile sale se culeg în Iunie și Iulie, apoi se lasă la uscat pentru a obține ceai, tinctură sau capsule.

Sunătoarea conține compuși precum hipericina. Acest compus principal este cel pentru care sunătoarea se utilizează pentru proprietățile sale antidepresive, antiseptice și antivirale. Tot în compoziția acesteia se află hiperforina. Hiperforina are proprietăți calmante, antibacteriene și antidepresive. Sunătoarea poate avea efecte similare medicamentelor destinate tratării depresiei. Mai conține antioxidanți precum taniuri, catehina și flavonoide. Are proprietăți antiinflamatoare, calmante și antibacteriene datorită acidului clorogenic și uleiurilor volatile.

Remediile naturiste contra mai multor afecțiuni conțin de obicei sunătoarea. Planta este benefică pentru a remedia problemele digestive, prin eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului, calmarea durerilor de stomac și reglarea tranzitului intestinal. Efectele sale calmante și antidepresive sunt utile în ameliorarea stărilor de sres, insomnie, agitație și irascibilitate. Se poate utiliza și în cazul atacurilor de panică.

Utilizarea sunătoarei este eficientă și în procesul de vindecare a rănilor ușoare. Cremele pe bază de sunătoare sau uleiurile cu extract din aceasta se aplică local timp de 16 zile. Aceasta stimulează vindecarea rănilor și reduce dimensiunile cicatricilor de după cezariană.

Care sunt beneficiile consumului de sunătoare? 

 1. Reduce inflamația și durerea
 2. Contribuie la detoxifierea ficatului și asigură o bună funcționare a sistemului hepato-biliar
 3. Calmează senzația de usturime și arsuri de la nivelul pielii
 4. Incetinește lezarea funcțiilor cognitive
 5. Combate insomnia, stările de anxietate și stările depresive
 6. Ameliorează problemele digestive
 7. Ameliorează simpromele de răceală și gripă
 8. Vindecă rapid rănile ușoare, eczemele, plăgile și tăieturile

Ce medicamente nu trebuie luate împreună cu sunătoarea, indiferent de forma acesteia:

 • Analgezice
 • Antihipertensive
 • Pilule contracptive
 • Antiasmatice
 • Antidepresive

Acestea, concomitent cu sunătoarea pot provoca supradozajul. De asemenea, în perioada tratamentului cu tinctură, ceai sau capsule trebuie evitat complet consumul de băuturi alcoolice sau narcotive. Chiar dacă are numeroase beneficii pentru sănătate, sunătoarea nu trebuie consumată în exces. Deoarece are proprietăți terapeutice, aceasta trebuie consumată cu moderație și precauție.

Modul de administrare al acestei plante diferă de forma în care este consumat. Astfel, ceaiul se consumă de obicei seara pentru a reda calitatea somnului, iar tinctura și capsulele depind de sfatul medicului.

 

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti