Sari la conținut

Urmărește-ne

Produse cu cel mai bun raport calitate-preț

Contactează-ne

Tot ce trebuie să știi despre Cardamon

Tot ce trebuie să știi despre Cardamon

Unul din cele mai vechi condimente, Cardamonul se utilizează încă din timpuri străvechi. Acesta a pornint din Orientul Apropiat și a ajuns în Egipt pentru a fi utilizat în scopuri cosmetice, respectiv albira dinților și respirația proaspătă. În India, unde s-au descoperit proprietățile sale, cardamonul era folosit pentru înlăturarea unor boli și tratarea afecțiunilor. În următoarele rânduri vom detalia tot ce trebuie să știi despre cardamon.

Utilizarea acestuia depinde de cultură și țară. De exemplu, în Emiratele Arabe Unite și Turcia se folosește pentru a aromatiza cafeaua, iar în India și Sri Lanka pentru a da gust mâncării. În țările asiatice, cardamonul este supranumit drept ”regele condimentelor”.

Cardamonul este un arbust înalt, de până la 2-3 metri înălțime. Frunzele sale sunt lungi și elegante, iar semințele de cardamon de culoare verde cresc în păstăi ce se află la vaza tulpinii. Fructele de cardamon nu se coc în același timp și recolta se face manual începând cu luna Octombrie până în Decembrie.

Această plantă se poate utiliza ca și condiment pentru a da aromă preparatelor de bază sau deserturilor, budincilor și înghețatelor. Cele din urmă sunt specifice Indiei, de unde a pornit și cultivarea acestui arbust. În cealaltă parte, în țările nordice, cardamonul se folosește la murături. Finlandezii îl adaugă în acestea, în timp ce norvegienii se ocupă cu adăugarea lui la conservarea produselor din hering. Popoarele nordice au preferințe accentuate către condimentele iuți, astfel, cardamonul înrudit cu ghimbirul se poate folosi la prăjituri sau la vinul fiert.

Pe lângă folosirea lui în diverse preparate, cardamonul furnizează câteva beneficii sănătății. Este potrivit pentru a trata afecțiunile digestive, dizolvarea calculilor biliari, infecțiile gingiilor, congestiilor sau pietrele de la rinichi. cardamon nutrio.roConsumul de cardamon poate îmbunătăți sistemul digestiv, crește apetitul în cazul afecțiunilor cu efect invers, ameliorează și previne greața și vărsăturile & diminuează aciditatea gastrică. La fel ca orice alt aliment, consumul de cardamon nu trebuie efectuat în exces. Pentru a beneficia de toate aceste proprietăți, cardamonul trebuie consumat cu moderație pentru a nu dăuna sistemului digestiv.

Cardamonul este util și în tratarea durerilor în gât și răgușelilor. Amestecă un vârf de linguriță de scorțișoară cu o ceașcă de ceai de cardamon. Combinația aceasta este potrivită și pentru atenuarea astmului bronșic, congestiei pulmonare, alergiilor respiratorii sau respirației urât mirositoare.

Alte beneficii ale cardmonului: tratarea ulcerului bucal, bronșitei, îmbunătățește sistemul circulator, are efect afrodisiac, tratează infecții ale tractului urinar, ajută la buna funcționare a rinichilor, reduce oboseala fizică și psihică, tratează impotența, frigiditatea și răceala.

Cardamonul în combinație cu ghimbirul și mierea pot face minuni asupra răcelii. Aceste remedii naturiste vor trata eficient frisoanele și stările de slăbiciune din timpul convalescenței.

Păstăile și semințele de cardamon conțin ulei volatil care este recunoscut în industra cosmetică, a parfumurilor și a băuturilor energizante.

Livrare Rapida

In 24h oriunde in tara

Transport Gratuit

La comenzi peste 200 lei

Garantie

Retur garantat in 14 zile

Calitate

Zeci de mii de clienti fericiti